Rejse-medier fortsætter trods konkurs

I går blev udgiveren af rejsemagasinet Stand By erklæret konkurs, men ejeren vil selv købe boet og fortsætte blad og websitet Take Off.

I går blev udgiveren af rejsemagasinet Stand By erklæret konkurs, men ejeren vil selv købe boet og fortsætte blad og websitet Take Off.

Ansatte og freelancere tilknyttet Stand By Publishing kan foreløbig ånde lettet op. Virksomhedens konkurs ser ikke ud til at lukke hverken bladet Stand By eller de webmedier, selskabet også står bag.

»Ejeren har i går tilbudt at betale lønninger i april måned, så maj-udgaven af Stand By kan udkomme som planlagt. Og dernæst vil der komme et tilbud om at købe inventar og medarbejdere, som så fortsætter uændret. Det har vi fortalt medarbejderne, der er glade og ufortrødent arbejder videre,« siger Axel Rasmussen, der er indsat som midlertidig administrator i virksomheden.

Stand By er et månedsblad, der henvender sig til ansatte i rejse- og turistbranchen i hele Skandinavien. Det udkommer i 21.000 eksemplarer. Derudover driver virksomheden også rejse-nyhedssitet Takeoff.dk samt tilsvarende nyhedssites i Norge og Sverige. Stand By Publishing har i Danmark to journalister ansat – den ene på deltid – samt en række freelancere tilknyttet.

Axel Sørensen fortæller, at det ikke er krisen i flybranchen, der har ført til konkursen, men mere det generelle prisfald på annoncemarkedet. Og så er de synergieffekter, man forventede, da Takeoff.dk og Stand By blev lagt sammen, udeblevet. Men han tror på, at firmaet har en bæredygtig fremtid.

»Vi skal simpelthen være mere forsigtige med vores omkostninger, måske holde nogle blade tilbage, hvis de ikke kan løbe rundt. Det er det fokus på økonomistyringen, der nok har manglet,« siger Axel Sørensen til Journalisten.dk.

0 Kommentarer