Jens Rohde var advaret om, at Per Mikael Jensen ikke ville tolerere politiske udtalelser. Nu laver TV 2 formelle regler.
Regler. Per Mikael Jensen, chef på TV 2, vil nu indføre en nedskrevet kodeks for, hvad medarbejderne må udtale sig om i offentligheden.
»Vi har ikke den slags regler i dag, og denne sag viser, at det skal vi have,« siger Per Mikael Jensen til Journalisten: »Folk har krav på at vide, hvad de må sige, og hvad de ikke må sige.«
Jens Rohde overtrådte som administrerende direktør på TV2 Radio ingen nedfældede TV 2-regler, da han i B.T. lod sig citere for, at hans tidligere politiske modstander, Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt, kun var havnet på den politiske top, fordi hun er kvinde. Alligevel advarede Per Mikael Jensen prompte Jens Rohde om, at næste udtalelse af den kaliber ville udløse en fyreseddel. De to havde indgået en mundtlig aftale:
»Han og jeg havde inden hans ansættelse talt indgående om, at den slags udtalelser naturligvis var bandlyst,« forklarer Per Mikael Jensen.
Inden Per Mikael Jensen demonstrerede handlekraft med en advarsel, havde Socialdemokraterne allerede ramt TV 2 på et ømt punkt, da partiet gik i pressen med en udtalelse om, at Jens Rohde nu havde afsløret sig som blå lejesvend, der skal sikre borgerlige synspunkter i pressen. Og presse-iagttagere undrer sig da også over Jens Rohdes adfærd, der har udfordret både hans og stationens troværdighed.
»Jens Rohde burde være kvik nok til at vide, at han er ansat til én ting: At bryde radiomonopolet på nyhedssiden. Og så er det ualmindeligt kvajpandet at sige, at den ene politiske fløj ikke ejer kvaliteten til at være statsminister,« siger Troels Mylenberg, leder af Center for Journalistik på Syddansk Universitet.
– Peger det her ikke tilbage på dem, der har ansat ham?
»Jo. Det her viser faren ved at ansætte en politiker. Uagtet hans kvaliteter bør han jo kunne fatte, at han nu er chef for en offentligt ejet radiostation, hvilket vil sige, at han i det offentlige rum ikke længere kan kaste kække fornærmelser efter sine politiske modstandere.«
Samtidig med at Per Mikael Jensen har vinket med fyresedlen, understreger han over for Journalisten, at Jens Rohde er ansat i en administrativ stilling og ikke har ansvar for det redaktionelle indhold.
– Hvorfor må han så ikke bruge sin ytringsfrihed til at udtale sig om politiske forhold?
»Jeg synes ikke, det er passende for medarbejdere på et vist niveau at udtale sig om politiske forhold. Jeg reagerer, fordi udtalelsen svækker radioens troværdighed. Jens Rohde er jo ikke troværdig, når han udtaler sig. Han er Venstre-mand. Og mange lyttere og seere forstår ikke, at Jens Rohde intet har med indholdet at gøre,« siger Per Mikael Jensen.
Processen med interne regler er lige igangsat.
»Men det er klart, at der gælder andre regler for en kameramand end for den administrerende direktør,« uddyber Per Mikael Jensen.
Jens Rohde har ikke ønsket at kommentere ud over: »Jeg tager den beslutning og udmelding, som bestyrelsen når frem til, til efterretning.«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.