Regeringsflertal parat til at ændre planerne for Radio Møller

Den uhyre detaljerede plan for den kommende NewsTalk-radiokanal vil ikke blive fulgt, når regering og støttepartier i næste uge går i gang med at udforme det endelige udbudsmateriale. »Radioplanen er bare inspiration,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane, til Journalisten.dk.

Den uhyre detaljerede plan for den kommende NewsTalk-radiokanal vil ikke blive fulgt, når regering og støttepartier i næste uge går i gang med at udforme det endelige udbudsmateriale. »Radioplanen er bare inspiration,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane, til Journalisten.dk.

De danske mediehuse, som overvejer at byde ind på Danmarks næste landsdækkende radiokanal, behøver ikke at lade sig skræmme af Suzanne Moll-udvalgets ekstremt detaljerede skitse til, hvordan den ny radiostation skal strikkes sammen og burde lyde.

Selv om VK-regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i starten af september sagde ja til den såkaldte NewsTalk-radiomodel med vægt på aktualitet, nyheder, satire, sport og kultur, så bliver der ikke tale om at følge den nøje programplan for news/talk-kanalen, som blev præsenteret 10. september.

»Radioplanen er bare inspiration. Og udvalgets detailstyring er bare eksempler. De har prøvet at lave en radioplan, men det er ikke ensbetydende med, at det så også skal overtages. Anbefalingerne har aldrig været det, som skal kopieres over,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane, til Journalisten.dk.

I Suzanne Moll-udvalgets scenarie for news/talk-radioen, som hidtil er blevet opfattet som selve løsningen, er der ellers lagt op til en uhyre detaljeret styring af programplanen – herunder præcise tidspunkter for debatprogrammer, og hvilke aftener i løbet af ugen der skal afsættes til global musik, koncerter, moderne musik og jazz. Men også hvornår på døgnet, der skal sendes satire eller sættes fokus på religion.

Men sådan bliver det ikke:

»Vores udfordring er at strikke udbudsmateriale sådan sammen, at det ikke bliver så snævert, at det dræber dem, der skal byde ind,« siger Ellen Trane Nørby.

Hun understreger dog, at man ikke vil fravige Suzanne Moll-udvalgets forslag til omfanget af eksempelvis kultur på den ny news/talk-radiokanal, som lyder på 14 pct.

»Procentsatserne vil der ikke blive ændret på,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane, til Journalisten.dk.

Spørgsmålet om udformningen af den kommende news/talk-radio var i øvrigt genstand for politisk debat her til formiddag i forbindelse med konferencen RadioDays i København. Og i lighed med meldingerne fra Ellen Trane Nørby tilkendegav de øvrige forligspartnere bag medieforliget, at man ikke vil følge Suzanne Moll-udvalgets radioplan til punkt og prikke.

»Når vi har bedt et udvalg om at sætte nogle rammer, så holder vi os naturligvis til det. Men nu går vi i gang med at få udarbejdet de endelige kriterier. Og det bliver så dem, der er gældende i den kommende udbudsrunde. Og mit håb er, når det endelige udbudsmateriale kommer, at der så også vil være en masse, der byder ind,« siger Dansk Folkepartis medieordfører, Karin Nødgaard.

Også Liberal Alliances medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, gør det klart, at det er forligspartierne, der nu skal udarbejde det endelige udbudsmateriale.

Ifølge Ellen Trane Nørby skal man i øvrigt have afklaret en del spørgsmål om ophavsrettigheder i forhold til Koda og Gramex, så man også kan tage stilling til mulighederne for at etablere såkaldt 'stand alone DAB-kanaler' og netstreaming i forbindelse med etableringen af den ny news/talk-radio.

Se også Journalisten.dk's interview med Per Stig Møller, hvor han fortæller om sine personlige ønsker til den ny radiokanal. 

0 Kommentarer