Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:58 01.07.2022 Anna Sol Jørgensen

Regeringen vil revidere offentlighedsloven i kølvandet på mink-sag

Regeringen vil revidere offentlighedsloven i kølvandet på mink-sag

Statsministeren holder pressemøde i Statsministeriet dagen efter minkkommissionens konklusioner. Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Der skal ske en revidering af offentlighedsloven, så det bliver nemmere for offentligheden at få indsigt.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet i kølvandet på Minkkommissionens beretning om forløbet af regeringens ordre om at slå alle mink i Danmark ned.

Regeringens ønske om en revideret offentlighedslov er en del af en række initiativer, som regeringen forslår at indføre for at undgå en sag som mink-sagen fremadrettet.

Blandt andet vil regeringen indføre en rådføringspligt i ministerierne og et demokratiudvalg, som blandt andet skal se på samspillet mellem politikere og embedsmænd. Der skal derudover strammes op på en række procedurer i de interne arbejdsgange.

Statsministeren præsenterer også et forslag om at indføre forretningsorden på regeringsmøder, at væsentlige detaljer skal fremgå af de primære papirer – og ikke af bilag. Regeringen og Statsministeriet får pligt til at vende tilbage til de enkelte ministerier for endelig godkendelse.

Initiativerne bliver foreslået, efter at minkkommissionens beretning har udtrykt særdeles hård kritik af flere topembedsmænd og regeringen i forløbet om ordren om aflivning af mink, uden der var lovhjemmel til den ordre.
Det bliver på pressemødet ikke uddybet, hvad en revidering af offentlighedsloven skal indeholde.

SENESTE NYT

Flere nyheder