Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:25 28.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Regeringen vil hæve fradraget for medlemskab af fagforening

Står det til regeringen, skal skattefradraget for fagligt kontingent sættes op fra 6.000 kroner til 7.000 kroner om året, så det for mange bliver billigere at være med i en fagforening.

Det skriver Finans.

”Vi gør det for at styrke den danske model, og så er det selvfølgelig også en skattelettelse til mange danskere. Den danske model er afhængig af en høj organisationsgrad hos både fagforeningerne og arbejdsgiverne. Her giver vi en hjælpende hånd,” siger skatteminister Jeppe Bruus (S) til Finans.

Samtidig vil regeringen have nye fradragsregler for lønforsikring, så fradragsretten for private lønforsikringer skal være betinget af, at man også betaler til en a-kasse.

Umiddelbart vil medlemmer af Dansk Journalistforbund (DJ) ikke kunne mærke noget til et højere fradrag på kontingentet, da et års kontingent løber op i 4.920 kroner. Der er dog flere forskellige specialgrupper i forbundet, og medlemskab af nogle af dem vil kunne få prisen til at tage et pænt nøk opad.

Derudover har to medlemmer af DJ’s hovedbestyrelse fremsat forslag om, at kontingentet skal sættes op med 10 kroner om måneden fra de nuværende 410 kroner til 420 kroner fra 2025. Det forslag er til afstemning på delegeretmøde i april.

SENESTE NYT

Flere nyheder