Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:12 27.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Regeringen vil flytte mediestøtte fra nationale til lokale medier

Regeringen vil i en kommende medieaftale give mindre mediestøtte til nationale medier og i stedet prioritere støttekronerne til lokale og regionale medier.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) til Ritzau, forud for regeringens udspil for at styrke lokalsamfundene uden for de store byer. Det udspil bliver præsenteret klokken 13.

Regeringens medieudspil har været udskudt et par gange. Men ifølge kulturministeren kommer der inden årets udgang et medieudspil fra regeringen.

Og her vil et element være, at mediestøtten i højere grad skal flyttes fra de nationale redaktioner til de lokale. I år blev der udbetalt 368 millioner kroner i mediestøtte til både nationale og regionale og lokale medier. Ministeren vil ikke sætte beløb på, hvor mange millioner der skal flyttes.

”Det er vigtigt at prioritere de lokale og regionale medier, fordi vi kan se, at i den kæmpe udvikling, der har flyttet annoncer fra de danske medier over på de digitale platforme, der er det de lokale og regionale medier, som har sværest ved at finde en bæredygtig forretningsmodel,” siger Joy Mogensen til Ritzau.

De regionale og lokale dagblade har fra 2010 til 2020 tabt halvdelen af sine læsere, mens de lokale ugeaviser har tabt en tredjedel af læserne ifølge tal fra Kulturministeriet.

”Fordi de lokale og regionale medier spiller en vigtig rolle i at have en offentlig debat i alle dele af vores land, så lægger vi op til en omfordeling af mediestøtte, der prioriterer de lokale og regionale medier, som er mest ramt af annoncernes flytning over på digitale medier,” siger Joy Mogensen.

SENESTE NYT

Flere nyheder