Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:22 17.01.2023 Anna Sol Jørgensen

Regeringen trodser protester og 50.000 underskrifter: Bededagen bliver afskaffet

Regeringen trodser protester og 50.000 underskrifter: Bededagen bliver afskaffet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hverken protesterne fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, de ni folketingspartier uden om regeringen eller snart 50.000 underskrifter fra danskerne får regeringen til at ryste på hånden, når det kommer til afskaffelsen af store bededag.

Det understreger statsminister Mette Frederiksen (S) fra talerstolen i Folketinget.

”Lovforslaget om at afskaffe en helligdag har regeringen tænkt sig at fremsætte og vedtage,” siger hun.

Regeringen har gjort det til adgangsbillet til partiernes deltagelse i forhandlingerne om Forsvarets fremtid at stemme ja til forslaget. Det udløste tidligere i dag protest fra de ni partier uden om regeringen:

”Det er urimeligt at stille en samlet forligskreds over for en eneste mulig finansiering, som de fleste af partierne er imod,” skrev de i en fælles udtalelse.

Regeringen har argumenteret for at afskaffe store bededag som en helligdag for at øge arbejdsudbuddet og dermed kunne flytte flere penge over i Forsvarets budgetter. Ikke mindst Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er særdeles skeptisk over for det indgreb i danskernes arbejdsliv. FH har opfordret til at sende forslaget til folkeafstemning, hvis ikke det bliver taget helt af bordet. Derudover har FH tidligere i dag oprettet en underskriftindsamling mod afskaffelsen af helligdagen. Den har lige knap 50.000 danskere indtil videre skrevet under på.

SENESTE NYT

Flere nyheder