Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:38 17.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Regeringen indkalder til forhandlinger om selvcensur

Folketinget behandler i dag et beslutningsforslag om at sikre trygge rammer om danske undervisere, der af frygt for vold eller trusler om vold lægger bånd på sig selv, når de underviser i f.eks. Muhammed-krisen, Holocaust og LGBT+ spørgsmål.

Men efter regeringens opfattelse fortjener emnet en grundigere og bredere behandling, end den beslutningsforslaget lægger op til. Derfor indkalder justitsminister Nick Hækkerup nu til forhandlinger om emnet i begyndelsen af det nye år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet. Her skriver ministeriet, at ytringsfriheden er en helt grundlæggende værdi i et demokratisk samfund, men at mange afholder sig fra at deltage i den offentlige debat på grund af frygten for terror, vold og trusler.

”Det er uacceptabelt, hvis der gennem vold og trusler skabes selvcensur og censur i skolen, uanset om det skyldes f.eks. Muhammed-krisen og dens primærkilder, Holocaust, LGBT+ spørgsmål, kvinders ligestilling eller seksuel frigørelse,” udtaler Nick Hækkerup i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder