Regeringen har kostet 500 blade livet

  PORTOSTØTTE. Siden regeringen for et år siden besluttede at fjerne portostøtten, har omkring 500 fagblade mistet livet. Det skriver bladet Civiløkonomen, og direktøren for Dansk Fagpresse, Christian Kierkegaard, nikker genkendende til tallet.

PORTOSTØTTE. Siden regeringen for et år siden besluttede at fjerne portostøtten, har omkring 500 fagblade mistet livet.

Det skriver bladet Civiløkonomen, og direktøren for Dansk Fagpresse, Christian Kierkegaard, nikker genkendende til tallet.

»Det svarer meget godt til vores vurdering,« siger han og fortæller, at det langt overvejende drejer sig om små forenings-blade, der ikke har kunnet klare sig uden portostøtten.

Blandt Dansk Fagpresses medlemsblade er otte-ni stykker lukket. Christian Kierkegaard pointerer, at konsekvenserne for de overlevende samtidig har været alvorlige.

»Mange har reduceret udgivelsesfrekvensen, og mange har reduceret deres sidetal for at få det hele til at hænge sammen,« siger direktøren.

Og måske værst af alt: Fagbladenes kvalitet er dalet.

»De ressourcer, der før var til at lave grundig journalistik, er der ikke længere. Det kan man konstatere, når man ser bladene,« siger Christian Kierkegaard, der dog ikke har lyst til at komme med eksempler.

Han peger på, at færre gode historier i fagbladene rammer hele branchen, da fagbladene ofte er første led i den journalistiske fødekæde.

En af tankerne med at droppe portostøtten var at give plads til den frie konkurrence mellem forskellige distributører. Men i dag, et år efter at regeringen har fjernet portostøtten, er der ikke kommet nogen fri konkurrence. Post Danmark udbringer stadig 95 procent af landets fagblade, skriver Civiløkonomen.

Og mens fagbladene kæmper for livet, kan Post Danmark glæde sig over, at 2004 blev det bedste år nogensinde med et overskud før skat på 836 millioner kroner. I en pressemeddelelse siger administrerende direktør Helge Israelsen, at succesen blandt andet skyldes uddeling af blade og magasiner.

0 Kommentarer