Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:39 15.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Regeringen forsvarer ”voldsomt skridt”: Handler om at bremse propaganda

”Mener ministeren, at det er en passende foranstaltning i et frit demokrati at forbyde bestemte medier at sende nyheder i Danmark?”

Sådan lyder et spørgsmål fra Alternativets Torsten Gejl til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i forlængelse af, at EU har forbudt statskontrollerede russiske medier som Russia Today og Sputnik News i Europa som led i sine sanktioner mod det russiske styre.

I sit svar understreger Ane Halsboe-Jørgensen, at den danske regering bakker op om beslutningen om at suspendere Russia Today og Sputnik, så de ikke må sende inden for EU, før den russiske invasion ophører.

”Regeringen er til fulde bevidst om, at der er tale om et voldsomt skridt. Derfor er det også afgørende, at forordningen udelukkende omfatter de to specifikke medier,” lyder det i ministerens svar.

”De to medier fungerer som en del af Kremls krigsmaskine, som ved at sprede desinformation forsøger at legitimere den russiske invasion af Ukraine. De to medier udsender målrettet falske informationer om krigen og skaber derved et falsk billede af en krig, hvor Rusland har invaderet et selvstændigt land og slår uskyldige mennesker ihjel.”

Ane Halsboe-Jørgensen slår desuden fast, at det værktøj, der nu tages i brug, som udgangspunkt ikke skal bruges fremover, og at det ikke handler om at gribe ind i uafhængige mediers nyhedsformidling.

”Danske medier skal således fortsætte med at bruge de kilder, de finder nødvendige. Den omtalte forordning handler alene om at bremse Putins to statskontrollerede propagandamediers mulighed for at sprede deres krigspropaganda,” lyder det i svaret.

SENESTE NYT

Flere nyheder