Regeringen cand.polit-kommunikerer

Regneark, søjlediagrammer og prognoser fylder mere end politik, visioner og borgernes hverdag, skriver kommunikationen.dk.

Regneark, søjlediagrammer og prognoser fylder mere end politik, visioner og borgernes hverdag, skriver kommunikationen.dk.

Thorning-regeringen er sandet til i tørre tal. Den kommunikation, regeringstoppen afsender, tager mere afsæt i regneark, søjlediagrammer og fremtidsprognoser, end den udspringer af politiske visioner og tanker, der berører borgernes hverdag, skriver kommunikationsekspert Rasmus Jønsson på kommunikationen.dk, en fagportal om kommunikation, der officielt lanceres i dag af Dansk Journalistforbund.

»Hos borgerne handler politik om værdier, følelser og historier, der relaterer sig til deres hverdag. Derfor er effektiv politisk kommunikation også spækket med følelses-kommunikation rettet mod mave og hjerte og en masse konkrete fortællinger, som rammer borgernes informationsniveau og relevansopfattelse.«

»Regeringen har i dens første levetid på det groveste sjoflet disse grundprincipper i kommunikationsfaget, og de har leveret det fineste eksempel på, at den politiske verden kommunikationsmæssigt er langt efter erhvervslivet. Regeringstoppen bruger økonomer til at lave beregninger, fagkonsulenter til at udvikle politik og chauffører til at køre bilerne. Men når det gælder kommunikationen, er der meget få fagfolk i regeringsbygningen.«

»Denne form for cand.polit-kommunikation bærer uden tvivl en væsentlig del af skylden for regeringens nedsmeltning. For bevæger man sig bare et par meter væk fra Finansministeriet og polit-studiet, er politik jo meget mere end tørre tal og beregninger,« skriver Rasmus Jønsson.

0 Kommentarer