Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:37 27.10.2023 Ritzau

Regeringen ændrer koranlov til kun at gælde religiøse skrifter

Regeringen ændrer sit omdiskuterede forbud mod utilbørlig behandling af religiøse genstande til kun at omfatte ”skrifter med væsentlig religiøs betydning.”

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

”Vi har valgt at justere lovforslaget, og det har vi bl.a. gjort på baggrund af Politiforbundets høringssvar og bekymring for, om forbuddet med den oprindelige formulering ville være for svært at håndhæve i praksis,” udtaler justitsminister Peter Hummelgaard (S) i meddelelsen.

I august annoncerede regeringen, at den ville indføre et indgreb mod afbrænding af koraner, og i dag fremsættes lovforslaget så.

Over sommeren havde koranafbrændinger i Danmark og Sverige tiltrukket sig stor international opmærksomhed. Regeringen argumenterede for, at det skadede danske interesser og øgede trusselsbilledet mod Danmark.

Siden har regeringens forslag vakt skarp kritik i Folketinget, hvor partier vil ophæve den normale clearingaftale for folketingsmedlemmer, således at alle folkevalgte skal møde op til afstemningen om forbuddet.

En stor bunke høringssvar har udtrykt kritik af regeringens forslag. Blandt andet har Dansk Journalistforbund udtrykt skarp kritik af, at det fremlagte lovforslag fra regeringen efter DJ’s vurdering vil indskrænke ytringsfriheden i en for vidtgående grad.

SENESTE NYT

Flere nyheder