Redaktørens aktiefusk skal for Højesteret

Højesteret skal afgøre om redaktør og skribent Claus Forrai manipulerede med kursen på sine egne aktier.

Højesteret skal afgøre om redaktør og skribent Claus Forrai manipulerede med kursen på sine egne aktier.

2,7 millioner kroner. Så mange penge har Claus Forrai ifølge Bagmandspolitiet tjent på at skrive positivt om aktier, han selv ejede. Claus Forrai blev for få måneder siden idømt fire måneders fængsel for kursmanipulation ved Østre Landsret, men Procesbevillingsnævnet har sagt ja til, at sagen kan tages op i Højesteret. Højesteret skal dermed også tage stilling til, hvor meget journalister skal oplyse om deres aktier. Det skriver epn.dk.

Claus Forrai arbejdede som aktieskribent for magasinet Penge & Privatøkonomi mellem 2006 og 2008. Her skrev han blandt andet kommentarer, hvor han anbefalede aktier til læserne. Anklagemyndigheden mener, han ikke i tilstrækkelig grad oplyste sine læsere om den interessekonflikt der lå i, at han til tider selv ejede de aktier, han anbefalede.

I Claus Forrais artikler fremgik det faktisk, at han ejede de omtalte aktier. Men dommerne i Højesteret skal nu tage stilling til, om han også burde have oplyst, at han var kortsigtet investor.

»Efter min mening er man helt klart gået efter manden og ikke bolden i denne sag. Så er jeg utrolig glad for, at Højesteret nu får lejlighed til at tage stilling til de rent juridiske aspekter i sagen«, siger Claus Forrai til epn.dk.

Claus Forrai er i dag redaktør for det finansielle nyhedsbureau Finansbureauet.dk.

0 Kommentarer