Redaktør taber retssag

  CHEFSTRID. Det var helt i orden, at Dansk Sygeplejeråd fyrede Sygeplejerskens chefredaktør, Peter Skeel Hjorth. Det står fast, efter at parterne for nylig tørnede sammen ved Københavns Byret. Peter Skeel Hjorth fik i marts 2004 en time til at forlade sit kontor efter 30 år som chefredaktør for Sygeplejersken. Årsagen til fyringen var store samarbejdsproblemer mellem især formand Connie Kruckow og Peter Skeel Hjorth.

CHEFSTRID. Det var helt i orden, at Dansk Sygeplejeråd fyrede Sygeplejerskens chefredaktør, Peter Skeel Hjorth.

Det står fast, efter at parterne for nylig tørnede sammen ved Københavns Byret.

Peter Skeel Hjorth fik i marts 2004 en time til at forlade sit kontor efter 30 år som chefredaktør for Sygeplejersken. Årsagen til fyringen var store samarbejdsproblemer mellem især formand Connie Kruckow og Peter Skeel Hjorth.

Årsagen til disse problemer var en afgrundsdyb uenighed om fagbladets uafhængighed. Peter Skeel Hjorth er tilhænger af vandtætte skotter mellem redaktion og politisk ledelse. Det er Sygeplejerådets formand ikke. Hun mener, at Sygeplejersken skal indgå som en del af organisationens 'kommunikationsplatform'.

»Det var ikke væsentligt for mig, om jeg vandt eller tabte. Som jeg tidligere har sagt, så vil jeg have forløbet røntgenfotograferet,« siger Peter Skeel Hjort, der nu skal betale 30.000 kroner til Dansk Sygeplejeråd for at dække sagsomkostningerne.

Røntgenfotoet kan ses i domsudskriften, der ligger på www.dsr.dk.

Formand Connie Kruckow er omvendt tilfreds med, at hun nu har rettens ord for, at opsigelsen ikke var usaglig.

»Peter Skeel Hjort ville ikke samarbejde om den nødvendige omlægningsproces. Det har vi nu fået ret i,« siger Connie Kruckow.

Den såkaldte 'omlægningsproces' betyder blandt andet, at det uafhængige fagblad skal indgå som en langt mere integreret del af Sygeplejerådets kommunikationsstrategi. En proces, der er i fuld gang i dag.

0 Kommentarer