Redaktør efter sparerunde: Ledelsen har også leveret

Journalisterne på Nordvestnyt har nedlagt arbejdet fordi der skal spares og ledelsen går fri. Chefredaktør Mogens Flyvholm forklarer, at der også er nedlagt ledelsesstillinger

Journalisterne på Nordvestnyt har nedlagt arbejdet fordi der skal spares og ledelsen går fri. Chefredaktør Mogens Flyvholm forklarer, at der også er nedlagt ledelsesstillinger

Journalisterne på Nordvestnyt nedlagde torsdag eftermiddag arbejdet i protest mod, at der er blevet fremlagt en spareplan, der kun rammer menige medarbejdere.

Chefredaktør Mogens Flyvholm afviser overfor journalisten.dk, at ledelsen er gået fri:

"Vi har denne gang nedlagt en stilling som redaktionschef, helt nedlagt en afdeling og opsagt en leder andet steds i organisationen."

"Ved sidste sparerunde sidste forår blev tre bestyrelsesansatte direktionsmedlemmer sagt op, så den daglige ledelse i dag udgøres af afdelingslederne og den adm. direktør", skriver Mogens Flyvholm i en mail til journalisten.dk

Samtlige 48 journalistiske medarbejdere på Nordvestnyt gik hjem torsdag klokken 13 efter at have aftalt at mødes i dag fredag klokken 11 og diskutere den videre vej fremad.

»Der var lagt op til, at ledelsen gik forrest i denne her proces, men det føler medarbejderne ikke, at de har gjort, og det er den primære grund til, at vi går hjem,« siger tillidsmand Allan Rasmussen.

»Folk er desillusionerede, og de har ikke noget klart billede af, hvor vi skal hen, og det er en frustration, der ligger oven i den primære, som er, at ledelsen ikke er gået forrest,« siger Allan Rasmussen.

Chefredaktør Mogens Flyvholm beklager, at de redaktionelle medarbejdere er frustrerede over forløbet:

"Jeg er ked af, at der er opstået frustrationer hos de redaktionelle medarbejdere i en sådan grad, som TR Allan Rasmussen beskriver det, især fordi vi har haft et meget konstruktivt samarbejde gennem hele den proces, vi har været igennem."

"Sparerunden er gennemført i et godt og konstruktivt samarbejde med tillidsrepræsentanterne. Det er jeg glad for. Som jeg ser det, er situationen den, at vi blandt de journalistiske medarbejdere har lavet én reel opsigelse. Desuden et antal aftaler om at frivillig fratrædelse og et antal på deltid. Deltidsaftalerne betyder, vi har kunnet begrænse antallet af egentlige opsigelser."

0 Kommentarer