Det var et noget usædvanligt interview, man i går kunne læse i Lokalavisen Vejle under overskriften ”Dansk vampyr: Jeg suger blod en gang om ugen”.
Her fortalte vejlenseren Cameron Frost, at han betragter sig selv som vampyr, og at han suger blod fra sin kæreste og en ven.
I artiklen kunne man også læse, at den unge mand som seksårig pludselig ikke længere kunne tåle mælk og mad, og at han snart efter begyndte at få blister og blærer, når han var i solen.
Redaktøren: Vi tror på, det er en sand historie
Som det også fremgår af artiklen, var den påståede vampyr selv troppet op hos Lokalavisen. Lokalredaktør Jeppe Rafn var ikke selv på redaktionen, da det skete, men han blev hurtigt involveret i historien, fortæller han.
»Vi snakkede om det og blev enige om, at vi skulle prøve at lave et interview med ham. Vi indkaldte både vampyren og hans kæreste, og så var vi faktisk både journalisten, mig og vores nye praktikant under interviewet. Efterfølgende var jeg overbevist om, at de rent faktisk gør det her. Og at det ikke bare er noget, de gør for at komme i medierne,« siger han.
Hvad er det helt præcist, du føler dig overbevist om, at de gør?
»Jeg er overbevist om, at de suger blod. Og at de spiser blodet fra dem, de nu gør det ved. Og hvis det er definitionen på at være vampyr, så ja – så er de vampyrer,« siger Jeppe Rafn og tilføjer:
»Det er ikke ment som et satirisk indslag. Det er en seriøs artikel om nogle mennesker, som gør noget meget usædvanligt. Men jeg er da godt klar over, at nogen læsere måske vil være i tvivl om, om det her er sandt og troværdigt.«
Helt normale i hovedet
Lokalredaktøren fortæller, at hans største etiske overvejelse i forbindelse med at interviewe to unge mennesker, der påstår at være vampyrer, netop var, om det ville virke utroværdigt.
»For mig er det derfor vigtigt, at vi har snakket med dem, og at vi tror på, at det her er en sand og troværdig historie. Og det føler jeg mig overbevist om, at det er,« siger Jeppe Rafn.
Han tilføjer, at han er overbevist om, at kilderne er ved deres fulde fem.
»Det er selvfølgelig et kriterium. For det sker da, at der kommer folk ind og fortæller en historie, som man ved, man ikke skal lave, fordi de ikke er ved deres fulde fem. Men det var ikke tilfældet med de to vampyrer, vi sad over for her. Og når der kommer voksne mennesker ind, som virker normale i hovedet, og som vil fortælle en historie, så synes jeg ikke, at vi skal lade være at fortælle den historie,« mener redaktøren.
Ingen lægeerklæring
Ifølge de presseetiske retningslinjer hedder det, at ’så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte’. Det mener Jeppe Rafn, at Lokalavisen har gjort.
»Vi har jo ikke bedt dem om at suge blod. Men vi så snitsår på den enes skulder, og vi spurgte så detaljeret ind som overhovedet muligt. De beskrev meget detaljeret, hvordan noget blod smager sødt, mens andet blod smager mere jernholdigt. Jo mere i detaljer folk fortæller, desto mere troværdigt er det i hvert fald for mig. Jeg kan ikke se, hvad vi ellers skulle have gjort for at kontrollere,« siger han.
Den ene af vampyrerne fortæller om, hvordan han pludselig som seksårig ikke længere kunne tåle hverken mad eller mælk. Og at han gik til mange undersøgelser og læger. Har I for eksempel bedt om at se en lægeerklæring på det?
»Nej, det har vi ikke. Jeg tvivler også på, at det ville fremgå af nogen journaler. Så det har vi kun fra ham selv,« siger Jeppe Rafn.
Artiklen om vampyren Cameron Frost og hans kæreste, Isabell Christensen, er den første i en serie i Lokalavisen Vejle. Næste artikel bliver bragt i næste uge.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
MetroXpress har også skrevet om fænomenet for et stykke tid siden: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/26570356