Redaktør: »Årets side 9-pige skal udfordres journalistisk«

Dildoer, bandeord og store bryster til morgenkaffen. Det er blevet en del af TV 2's "Go' morgen Danmark". Men nu opfordrer seernes redaktør journalisterne til at styre deres sprogbrug noget bedre. Og skal Side-9 pigen omtales, så skal hun udfordres.

Dildoer, bandeord og store bryster til morgenkaffen. Det er blevet en del af TV 2's "Go' morgen Danmark". Men nu opfordrer seernes redaktør journalisterne til at styre deres sprogbrug noget bedre. Og skal Side-9 pigen omtales, så skal hun udfordres.

Er det i orden, når TV 2's "Go' morgen Danmark" forsøger at udfordre sine seere med indslag om "dildoer og babser" – eller er det for skrap kost til morgenkaffen?

Sådan lyder dagens spørgsmål fra seernes redaktør på TV 2, der de seneste måneder har modtaget en lind strøm af kritik over indslag om sexlegetøj, påklædning af lolita-dukker, fjolleri i studiet og lidt for frisk sprogbrug.

Kritikken går på alt fra værter, der står med pruttepuder eller diskuterer penis-længder i diverse lande, til oppustelige dukker, som skal klædes på på rekordtid. Men også på, hvordan en vært leverede en lidt for frisk kommentar, da hun før dagens vejrudsigt for nylig sagde: "at det ikke kunne bringe hendes pis i kog, at der var malet graffiti på Jelling-stenen".

Det kan det til gengæld blandt TV 2's redaktører. Og nu skal der strammes op:

»Det er ikke nok at vise sex-legetøj frem som i enhver anden præsentation af trendy produkter. Efter min mening er man nødt til at problematisere emnet journalistisk, hvis det skal være interessant ud over "høhø"-niveauet. Og når man interviewer "Årets Side 9-pige", skal man naturligvis udfordre hende journalistisk – ligesom man vil gøre med enhver anden gæst i studiet. Det er ikke nok med fnis og fjas og store billeder af "Viktoria Wild", som hun hedder, i halvbar figur på skærmvæggen i studiet,« erklærer Lars Bennike, seernes redaktør på TV 2 i sin seneste klumme.

Over for Journalisten.dk uddyber han det og siger, at man sagtens kan interviewe årets side 9-pige:

»Men så skal man spørge om noget mere alvorligt end blot om, hvordan det er at være Årets Side 9-pige, og om pengene skal bruges til større bryster,« siger Lars Bennike.

Han understreger dog, at stort set alle emner går an at behandle i "Go' morgen Danmark". Men det afgørende er, hvordan man gør det. Og så skal det ske i passende doser.

»Et syv minutters indslag kommer hurtigt til at føles meget langt, når spørgsmålene stort set alle sammen er af typen "hvordan kom det i stand, at du blev Årets Side 9-pige", "er det ikke svært at stå nøgen foran hele Danmark" og "skal pengene så bruges til større bryster",« noterer Lars Bennike, der understreger, at der er grænser for sprogbrug og stil.

»Min egen holdning er, at det må være muligt for TV 2's værter at udtrykke sig både nutidigt og levende uden brug af kraftudtryk,« siger han og tilføjer over for Journalisten.dk:

»Og jeg synes ikke, at det er nødvendigt at bande på tv. Man kan fint formulere sig uden.«

0 Kommentarer