Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:10 12.08.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Redaktør forsvarer kritiseret artikel om voldtægtsdømt realitydeltager

Redaktør forsvarer kritiseret artikel om voldtægtsdømt realitydeltager

Teitur og Christel ved Reality Awards 2021 på Docken i København, onsdag aften den 16. juni 2021. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En artikel på Realityportalen.dk bliver af en række brugere på mediets sociale medier anklaget for at give positiv omtale til den voldtægtsdømte realitydeltager Teitur Skoubo.

Der er tale om artiklen ”Sender rørende hilsen til Teitur”. Her skriver mediet om ”den søde fødselsdagshilsen”, som den 26-årige fængslede realitydeltager i går modtog fra sin familie i anledning af sin fødselsdag.

Teitur Skoubo har deltaget i en række underholdningsprogrammer fra Viaplay og Discovery, men begge har valgt at fjerne alt indhold med ham fra deres platforme, efter at han i maj blev straffet med to år og seks måneders fængsel for voldtægt af en kvinde.

Og det burde Realityportalen også gøre, mener flere af brugerne tilsyneladende.

”Hvorfor giver I positiv omtale til en dømt voldtægtsforbryder???”, ”Han skal sku da ikke have spalteplads” og ”Jeg er dybt rystet over den artikel!” lyder blot nogle af kommentarerne på Instagram.

Men i et mailsvar til Journalisten forsvarer Realityportalens redaktør, Louise Vilsbøl, artiklen. Hun understreger, at artiklen indledes med at fortælle om dommen, og at de hverken laver positiv eller negativ omtale, men skildrer alle sider af en sag.

”Det er efter vores mening lige så væsentligt at skrive om de mennesker, der stadig er der for en dømt, som at skrive om dem, der tager afstand fra ham. Hvis vi kun skrev om dem, der tager afstand fra ham, ville vi netop lave ensidig journalistik, og det ønsker vi ikke,” skriver hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder