Redaktør bag vampyr-interview: »Jeg er overbevist om, at de suger blod«

I en artikel har Lokalavisen Vejle interviewet to unge mennesker, der påstår at være vampyrer. Redaktøren kalder det en seriøs og troværdig artikel og har ingen betænkeligheder: »De beskrev meget detaljeret, hvordan noget blod smager sødt, mens andet blod smager mere jernholdigt«
  • Cameron Frost
    Det unge par stod frem i Lokalavisen Vejle og fortalte, at de er vampyrer. Siden har de blandt andet fået trusler på nettet, og nogen har kastet hvidløgsolie på deres hjem. Nu trækker avisen anden del af serien.
20.08.2014 · 09:05

Det var et noget usædvanligt interview, man i går kunne læse i Lokalavisen Vejle under overskriften ”Dansk vampyr: Jeg suger blod en gang om ugen”.

Her fortalte vejlenseren Cameron Frost, at han betragter sig selv som vampyr, og at han suger blod fra sin kæreste og en ven. 

I artiklen kunne man også læse, at den unge mand som seksårig pludselig ikke længere kunne tåle mælk og mad, og at han snart efter begyndte at få blister og blærer, når han var i solen.

Redaktøren: Vi tror på, det er en sand historie

Som det også fremgår af artiklen, var den påståede vampyr selv troppet op hos Lokalavisen. Lokalredaktør Jeppe Rafn var ikke selv på redaktionen, da det skete, men han blev hurtigt involveret i historien, fortæller han.

»Vi snakkede om det og blev enige om, at vi skulle prøve at lave et interview med ham. Vi indkaldte både vampyren og hans kæreste, og så var vi faktisk både journalisten, mig og vores nye praktikant under interviewet. Efterfølgende var jeg overbevist om, at de rent faktisk gør det her. Og at det ikke bare er noget, de gør for at komme i medierne,« siger han.

Hvad er det helt præcist, du føler dig overbevist om, at de gør?

»Jeg er overbevist om, at de suger blod. Og at de spiser blodet fra dem, de nu gør det ved. Og hvis det er definitionen på at være vampyr, så ja – så er de vampyrer,« siger Jeppe Rafn og tilføjer: 

»Det er ikke ment som et satirisk indslag. Det er en seriøs artikel om nogle mennesker, som gør noget meget usædvanligt. Men jeg er da godt klar over, at nogen læsere måske vil være i tvivl om, om det her er sandt og troværdigt.«

Helt normale i hovedet

Lokalredaktøren fortæller, at hans største etiske overvejelse i forbindelse med at interviewe to unge mennesker, der påstår at være vampyrer, netop var, om det ville virke utroværdigt.

»For mig er det derfor vigtigt, at vi har snakket med dem, og at vi tror på, at det her er en sand og troværdig historie. Og det føler jeg mig overbevist om, at det er,« siger Jeppe Rafn.

Han tilføjer, at han er overbevist om, at kilderne er ved deres fulde fem.

»Det er selvfølgelig et kriterium. For det sker da, at der kommer folk ind og fortæller en historie, som man ved, man ikke skal lave, fordi de ikke er ved deres fulde fem. Men det var ikke tilfældet med de to vampyrer, vi sad over for her. Og når der kommer voksne mennesker ind, som virker normale i hovedet, og som vil fortælle en historie, så synes jeg ikke, at vi skal lade være at fortælle den historie,« mener redaktøren.

Ingen lægeerklæring

Ifølge de presseetiske retningslinjer hedder det, at ’så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte’. Det mener Jeppe Rafn, at Lokalavisen har gjort.

»Vi har jo ikke bedt dem om at suge blod. Men vi så snitsår på den enes skulder, og vi spurgte så detaljeret ind som overhovedet muligt. De beskrev meget detaljeret, hvordan noget blod smager sødt, mens andet blod smager mere jernholdigt. Jo mere i detaljer folk fortæller, desto mere troværdigt er det i hvert fald for mig. Jeg kan ikke se, hvad vi ellers skulle have gjort for at kontrollere,« siger han.

Den ene af vampyrerne fortæller om, hvordan han pludselig som seksårig ikke længere kunne tåle hverken mad eller mælk. Og at han gik til mange undersøgelser og læger. Har I for eksempel bedt om at se en lægeerklæring på det?

»Nej, det har vi ikke. Jeg tvivler også på, at det ville fremgå af nogen journaler. Så det har vi kun fra ham selv,« siger Jeppe Rafn. 

Artiklen om vampyren Cameron Frost og hans kæreste, Isabell Christensen, er den første i en serie i Lokalavisen Vejle. Næste artikel bliver bragt i næste uge.

Kommentar

20/08/2014 - 12:19

Caspar Tribler

MetroXpress har også skrevet om fænomenet for et stykke tid siden: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/26570356

Seneste jobopslag

CRM konsulent i Børnecancerfonden - bliv en styrke for børnene

Børnecancerfonden
Ansøgningsfrist: 08.05

SoMe-redaktør til Vi Unge

Aller Media
Ansøgningsfrist: 25.04

Udviklingsorienteret redaktør til Mandag Morgen

Mandag Morgen
Ansøgningsfrist: 10.05

Nyhedsjournalist til DR Fyn

DR
Ansøgningsfrist: 22.04

DR Østjylland søger reporter

DR
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp til kommunikation

Grundejerforeningssekretariatet Ørestad
Ansøgningsfrist: 25.04

KVINFO søger presse- og kommunikationsansvarlig

Kvinfo
Ansøgningsfrist: 23.04

Nyhedsvært til DR Nordjylland

DR
Ansøgningsfrist: 25.04

Chef til B&U

DR
Ansøgningsfrist: 29.04

Chefkonsulent og teamleder for seks kommunikationsrådgivere

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikatør i Greenpeace

Greenpeace Norden
Ansøgningsfrist: 25.04

Er du en skarp kommunikator med bundlinjefokus?

Mødrehjælpen
Ansøgningsfrist: 23.04

Pressekonsulent til Rigshospitalet

Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 23.04

Udlandsreporter til Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp med flair for kommunikation

Ankestyrelsen
Ansøgningsfrist: 22.04

JOURNALIST TIL UGEAVISEN MIDTSYD

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 06.05

Forlagschef til Informations Forlag

Information A/S
Ansøgningsfrist: 22.04

Redaktionschef Printcentralen

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 22.04

Vil du svømme med på nyt succesmedie om vand?

Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 23.04