Redaktion med humor

SELVMÅL. Journalistens redaktion tager i nummer 6 en alvorlig og vedkommende problemstilling op om redaktioner under pres for at levere (positiv) redaktionel omtale af annoncører.

SELVMÅL. Journalistens redaktion tager i nummer 6 en alvorlig og vedkommende problemstilling op om redaktioner under pres for at levere (positiv) redaktionel omtale af annoncører. Berlingske Lokalaviser har den tvivlsomme ære af at blive skydeskive for forargelse og berettiget kritik. Således opløftet over relevant kritisk journalistik bladrer man om på næste side for at se … redaktionel omtale af en af Journalistens annoncører. For 130.000 kroner får Jan Thygesen Poulsen både et annoncetillæg og en tosidet positiv historie inde i bladet med de budskaber, som han plæderer for. Det er sgu' da humor.
Uffe Vind, København Ø

Svar
Jeg synes, det er en fascinerende historie, at en farverig person hiver 130.000 kroner op af lommen for at opfordre medierne til at være positive. Vi diskuterede, at Journalisten nu formentlig selv ville blive beskyldt for at lave luderjournalistik. Min holdning er, at man ikke skal lade være med at lave interessante historier af frygt for at blive skudt forkerte motiver i skoene. I modsætning til Berlingske Lokalaviser i den konkrete sag sælger vi jo ikke en pakke med redaktionel omtale og annonce i ét. PS. Indtægterne går ikke i vores kasse, men i forbundets. /
Jakob Elkjær, redaktør, Journalisten

0 Kommentarer