Red Barnet og Udenrigsministeriet sløjfer praktikpladser

Red Barnet og Udenrigsministeriet må spare praktikpladser til journaliststuderende væk, blandt andet som følge af regeringens nedskæringer på udviklingsbistanden. »Det er rigtig ærgerligt,« lyder det fra Red Barnet. Pia Færing: Tendensen bliver ikke bedre i år

Hverken Red Barnet eller Udenrigsministeriet slår praktikpladser op i næste praktikrunde. Begge har set sig nødsaget til at spare pladserne væk. Det sker blandt andet som følge af nedskæringer på udviklingsbistanden. Nedskæringer, der blev foretaget i forbindelse med finansloven 2016.

»De nedskæringer, der blev foretaget i efteråret på udviklingsbistanden, har betydet, at vi har skullet skære en del i vores budgetter. Det har ramt hele organisationen, og vores journalistpraktikantstilling er desværre en af dem, vi har måtte nedprioritere, siger Red Barnets pressechef, Mette Noppenau, til Journalisten.

Det vækker ærgrelse hos Red Barnet, at man ikke kan slå en praktikplads op i denne praktikrunde.

»Det er rigtig ærgerligt. Både for os og for de praktikanter, der gerne vil lære noget om det journalistiske arbejde i vores branche. Vi har været glade for vores praktikanter. Ud over at være en ekstra hånd i det daglige, ser de med nye øjne på vores arbejde, og det er altid dejligt forfriskende,« siger Mette Noppenau.

Hun fortæller videre, at Red Barnet håber, at de igen kan få en journalistpraktikant i huset, men:

»Det kræver, at økonomien er til det.«

Udenrigsministeriets to pladser ryger

Udenrigsministeriet har gennem en årrække haft tilknyttet to praktikanter fra de journalistiske uddannelser DMJX, RUC eller Syddansk Universitet. Men der kommer ikke nye praktikanter i denne omgang.

Udenrigsministeriet, som også er blevet ramt af nedskæringerne på udviklingsbistanden, er i gang med en personalereduktion og har i den forbindelse besluttet ikke at opslå de to praktikantstillinger ved næste praktikrunde.

»Som del af den personalereduktion, som Udenrigsministeriet ligesom andre ministerier har gennemført den seneste tid, og som følge af en omlægning af en del af Udenrigsministeriets magasinproduktion og videoproduktionen, er det besluttet ikke at opslå de to praktikantstillinger ved næste praktikrunde,« siger journalist og praktikantvejleder i Public Diplomacy, Kommunikation og Presse i Udenrigsministeriet, Bo de la Porte Simonsen.

Han oplyser, at personalereduktionen i Udenrigsministeriet ramte alle personalegrupper.

Kommer Udenrigsministeriet til at slå praktikpladser op igen?

»Udenrigsministeriet vil løbende overveje, hvorvidt det er muligt på et tidspunkt igen at få tilknyttet en eller flere praktikanter fra de journalistiske uddannelser,« siger Bo de la Porte Simonsen.

Pia Færing: Hver eneste plads, der falder fra, gør ondt

Praktikkoordinator Pia Færing oplyser til Journalisten, at der er flere praktiksteder, der melder fra med begrundelsen, at de skal spare.

»Det er der ikke noget nyt i. Men det er en tendens, som i hvert fald ikke bliver bedre i år,« siger Pia Færing.

Hun siger, at hver eneste plads, der falder fra, gør ondt. Men alt er dog ikke sorte skyer, påpeger hun.

»Det er ikke sådan, at alle pladser bare forsvinder. Der kommer også nye til i år. Vi har for eksempel fået Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, og Varde Kommune kommer med igen,« siger Pia Færing.

Hun pointerer, at det ofte vil ramme praktikanterne, når sparekniven skal svinges.

»Det er altid nemmere at sige farvel til en medarbejder, man ikke har mødt før, end det er at skære ned på den bemanding, man har i forvejen. Og det er jo altid problemet med lige præcis praktikanter,« siger Pia Færing.

 

2 Kommentarer

Lau Bruus
16. MARTS 2016
Jeg vil lige minde
Jeg vil lige minde Journalisten om, at det ikke kun er journaliststuderende, der bliver ramt af dette. I efteråret ansatte Red Barnet en tilrettelæggerstuderende fra DMJX i Emdrup, og Udenrigsminsteriet ansatte ligeledes en TVM'er som deres ene praktikant. Det er altså alle studerende, der er med i praktiksøgningen, der bliver ramt, når de tre praktikstillinger bliver skåret fra.
Mvh. Lau Bruus,
Næstformand i andrea
Henrik Lind Jørgensen
16. MARTS 2016
Skive Folkeblad opretter også
Skive Folkeblad opretter også en praktikantstilling.