Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:45 26.10.2023 Søren Frandsen

Rasmus Paludan taber til B.T. i Pressenævnet

Rasmus Paludan taber til B.T. i Pressenævnet

Rasmus Paludan har tabt en sag i Pressenævnet. Her er han fotograferet ved Folkemødet i 2023. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

B.T. har ikke bragt ukorrekte oplysninger i to artikler om Annette Heicks pop up-restaurant på Bornholm i sommeren 2023.

Det skriver Pressenævnet i en ny kendelse.

Artiklerne ’Trods gæster fra ”øverste hylde”: Annette Heick i stort underskud’ og ’Annette Heick efter Paludan-shitstorm: ”Han skal bare ties ihjel”’ tog udgangspunkt i en batalje på Folkemødet 2022.

Her drev Annette Heick en restaurant, hvor gæsterne med værtens egne ord kom fra ”øverste, øverste, øverste hylde”, mens politikeren Rasmus Paludan demonstrerede tæt ved middagsgæsterne. I artiklerne fremgik det, at Rasmus Paludan stod ude foran restauranten, og at han råbte.

Rasmus Paludan har klaget til Pressenævnet med påstanden om, at artiklerne indeholder ukorrekte oplysninger.

Pressenævnet finder ifølge kendelsen ikke grundlag for kritik. Nævnet finder blandt andet, at det er ”ubestridt”, at Rasmus Paludan var i nærheden af restauranten, og at mediet derfor må skrive ”ude foran”. Nævnet skriver videre, at ordet ”råbte” i forbindelse med Paludans brug af megafon, er mediets vurdering.

SENESTE NYT

Flere nyheder