Randers Amtsavis overvejer eftermiddagsavis

Igen igen. Der var engang, hvor eftermiddagsaviser var det helt store. Nu overvejer Randers Amtsavis at vende tilbage efter 10 år som morgenavis.

Igen igen. Der var engang, hvor eftermiddagsaviser var det helt store. Nu overvejer Randers Amtsavis at vende tilbage efter 10 år som morgenavis.

I årtier er udviklingen gået den modsatte vej. Eftermiddagsaviserne er blevet lagt om på stribe for at udkomme så tidligt som muligt.

Men nu går Randers Amtsavis sandsynligvis den stik modsatte vej, hvilket der ifølge chefredaktør Michael Kjærgård er gode grunde til:

"Tiderne er skiftet og mediemarkedet ændret. En lokalavis som Randers Amtsavis kæmper på ulige vilkår i et morgenmarked, der er totalt domineret af landsdækkende medier, hvad enten de er betalte eller gratis, elektroniske eller trykte. En frisktrykt eftermiddagsavis kan derimod sætte arbejdsdagens flow af radio- og internetnyheder i perspektiv og sammenhæng," siger han.

Chefredaktøren fra Randers Amtsavis tilføjer, at konsekvenserne af en omlægning dog først skal undersøges:

"Vi tror på, at et skift tilbage til eftermiddagsudgivelse er det rigtige at gøre, og derfor vil vi nu undersøge og analysere alle aspekter grundigt, så vi også kan føle os sikre," udtaler chefredaktør Michael Kjærgård.

En mulig udgivelse af Randers Amtsavis om eftermiddagen kommer dog ikke ud af det blå. Flere af de midtjyske aviser udkommer allerede om eftermiddagen – eksempelvis i Viborg, Holstebro, Lemvig og Ringkøbing.

"Vi har rigtig gode erfaringer med at drive vores eftermiddagsaviser i andre jyske byer. Her oplever vi en klart større stabilitet i oplag, læsertal og annonceudvikling, end vi kender fra morgenaviserne. Vi ser Randers Amtsavis som en naturlig del af gruppen af eftermiddagsaviser," siger Dorthe Carlsen, som er ansvarshavende chefredaktør for Midtjyske Medier.

Overvejelserne om omlægningen har stået på i nogen tid, og i den kommende tid vil undersøgelser og analyserne gå et spadestik dybere. Går det efter planen, udkommer Randers Amtsavis som eftermiddagsavis i begyndelsen af 2009.

0 Kommentarer