Ræson arrangerer medie-konference

Mediebranchen er under nedlukning, siger Clement Kjærsgaard, der med magasinet Ræson står bag en mediekonference i november.

Mediebranchen er under nedlukning, siger Clement Kjærsgaard, der med magasinet Ræson står bag en mediekonference i november.

Alle koryfæerne – lige fra Fallesen til fru Knudsen, Tøger og Per Mikael – er linet op til endagsarrangementet, der løber af stablen den 28. november.

»Det er fa'eme de skarpste knive i skuffen, der går på scenen og siger: Hvor er vi, og hvad skal der ske?« fortæller Clement Kjærsgaard til Journalisten.dk.

Ræson er kendt som et samfundsfagligt magasin i den mere højpandede ende af skalaen, og det er første gang, Ræson kaster sig over et arrangement med fokus på medierne. Men de ændringer i mediebilledet, vi står over for, har absolut en samfundsmæssig relevans, mener Clement Kjærsgaard.

»Vi står over for en total fragmentering af det offentlige rum – helt banalt får folk flere og flere medier. Det betyder, at det at kunne holde en dagsorden mere end otte timer næsten bliver umuligt, for net-logikken er drevet af hastighed og kvantitet. Og kan for eksempel Politiken så fastholde regeringen på Irak-krigens problemer?«

Et andet tema, Kjærsgaard trækker frem, er den markedsmæssige udfordring, hele mediebranchen står over for.

»I England har en undersøgelse vist, at antallet af journalistiske arbejdspladser vil blive halveret. Der er alt for mange mennesker til for få jobs, og ingen har været i stand til at sige, hvor pengene skal komme fra. Overordnet set er der tre måder: statsstøtte, annoncering og brugerbetaling. Hvad angår det sidste, er det tydeligt, at ingen under 30 gider betale for noget som helst. Så er man tvunget over på annoncemarkedet, og det er forsvundet. Så det er en bitch, sagt på godt dansk,« siger Clement Kjærsgaard.

Med konferencen, der ud over medie-kendisserne blandt andre også byder på en række forskellige bloggere som oplægsholdere, håber han at skabe en tilbagevendende platform for at diskutere disse og andre emner.

Tilmelding og yderligere information kan fås på Ræsons hjemmeside. Medlemmer af DJ får rabat på deltagerprisen.

0 Kommentarer