Arbejdsmiljø

Radiohus retter ind efter kritik og mistanke om overfusninger

Bauer Media fik i foråret påbud fra Arbejdstilsynet, der samtidig rejste mistanke om krænkende adfærd på arbejdspladsen

Radiohuset Bauer Media, der står bag radiokanalerne Nova FM, Voice, Radio 100, Pop FM, Radio Soft og MyRock, har efter kritik fra Arbejdstilsynet oprettet en arbejdsmiljøorganisation og gennemført en arbejdspladsvurdering.

Det fremgår af en aktindsigt hos Arbejdstilsynet, som i midten af marts rejste to påbud over for Bauer Media for at mangle netop de ting, som ellers er lovpligtige for en virksomhed med mere end 35 ansatte.

Det var dog ikke kun en manglende arbejdsmiljøorganisation og arbejdspladsvurdering (APV), der vakte bekymring hos Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynets påbud blev rejst efter et uanmeldt besøg hos virksomheden, hvor tilsynet fik mistanke om, at arbejdet hos Bauer Media ikke var sundhedsmæssigt forsvarligt.

Mistanken bundede i, at der efter alt at dømme foregik krænkende handlinger i form af overfusninger og nedladende kommentarer. Den type oplevelser af krænkende adfærd er også beskrevet i APV’en, som nu er blevet udarbejdet.

Overfusninger og nedladende kommentarer

I dokumenterne fra foråret, som Journalisten fik aktindsigt i, stod der, at de krænkende handlinger har stået på i mindst seks måneder og stadig foregår.

De krænkende handlinger bestod i, at nogle ansatte oplevede overfusninger og nedladende kommentarer. Samtidig oplevede ansatte, at der bliver talt højt og nedladende, mens kolleger hørte det, og at irettesættelser eller ”skældud” skete i en unødvendig hård tone og opstod ud af ”småting”.

”Ansatte er gået grædende fra krænkende episoder, og de ansatte har indtryk af, at der er ansatte, der oplever handlinger som sårende,” lød det i dokumenterne fra Arbejdstilsynet.

Jim Receveur, CEO for Bauer Media i Danmark og Norge, understregede i maj over for Journalisten, at der udelukkende var tale om en mistanke om problemer med arbejdsmiljøet.

Mistanken er efterfølgende blevet styrket i den arbejdspladsvurdering (APV), som Bauer Media har gennemført efter tilsynsbesøget ved hjælp af den eksterne virksomhed PersonalePolitikken. Det viser en aktindsigt i den videre dialog mellem tilsynet og virksomheden.

Handler om en-to medarbejdere

Af den fremgår det ifølge Bauer Media CFO, Eva Stuhr, at der er en til to medarbejdere, der mener, de er udsat for krænkende handlinger.

”Desværre har det ikke været muligt for PersonalePolitikken at få disse medarbejdere til at stå frem, så virksomheden kan ikke sætte ind direkte,” lyder det i en mail sendt til Arbejdstilsynet fra Eva Stuhr.

Af mailen fremgår det, at alle ledere i huset er blevet bedt om at aftale ’1-2-1 samtaler med deres medarbejdere udelukkende med det formål at spørge ind til de punkter, der er nævnt i en APV’en’.

”Det er frivilligt for medarbejderne at deltage i en sådan samtale, ligesom de kan vælge at afholde den med HR eller en arbejdsmiljørepræsentant. Vi håber, at dette kan give afklaring, så vi ved, hvor vi skal sætte ind direkte,” lyder det i mailen.

Derudover er Bauer Media i gang med at opdatere virksomhedens personalehåndbog, hvor der vil være et afsnit om krænkende adfærd. Den forventes at være færdig i slutningen af denne måned.

Derfor har Bauer Media bedt Arbejdstilsynet om at få forlænget fristen for, hvornår aftalen med tilsynet om arbejdsmiljøet skal være på plads. Den frist hedder nu 10. januar 2023.

0 Kommentarer

Læs også

Arbejdsmiljø

Overfusninger og skældud: Arbejde hos radiohus mistænkes for at være sundhedsmæssigt uforsvarligt

17. MAJ 2022