Radioens dage

LYD. Radiohuset var i dagene 11.-13. marts omdannet til en boblende balje af idéer og inspiration. Omkring 400 radiofolk deltog i Radio Days 2005. Det er væsentligt flere end i fjor, og arrangørerne i DR er allerede i gang med forberedelserne til næste års Radio Days. Blandt dette års indslag var det radiopolitiske topmøde, hvor deltagerne kunne stemme på deres favoritpolitiker i en ren radioverden.

LYD. Radiohuset var i dagene 11.-13. marts omdannet til en boblende balje af idéer og inspiration. Omkring 400 radiofolk deltog i Radio Days 2005. Det er væsentligt flere end i fjor, og arrangørerne i DR er allerede i gang med forberedelserne til næste års Radio Days.

Blandt dette års indslag var det radiopolitiske topmøde, hvor deltagerne kunne stemme på deres favoritpolitiker i en ren radioverden.

Engelske Jon Gaunt fra BBC vækker hver morgen London, og i Studie 2 fortalte han, hvordan man får almindelige lyttere ind i radioen ved at fyre op for sine egne holdninger.

Radio Days havde også besøg fra NRK i Norge, hvor journalister fra Dagsnytt forklarede, hvordan det er lykkedes dem at producere 80 procent af alle nyheder selv. Altså færre citathistorier i radioen – og flere eksempler på, at aviserne citerer NRKs nyheder.

I dette nummer af Journalisten kan du møde den hollandske provo Giel Beelen i artiklen "Succes med blowjob og ecstasy" og være fluen på væggen i nyskabelsen Radiodysten i "Detaljen gør forskellen". I næste nummer følger flere reportager fra arrangementet.

Flere af programpunkterne fra Radio Days ligger i øvrigt som levende billeder på www.radiodays.dk.

0 Kommentarer