Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:34 21.06.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Radioen spiller flere kvindelige artister, men tv trækker ned

Radioen spiller flere kvindelige artister, men tv trækker ned

Drew Sycamore var sidste år den mest spillede kvindelige artist på Kodas hitliste. Drew Sycamore

For fjerde år i træk udgiver Koda en kønsstatistik over kvindelige og mandlige medlemmers udbetalinger, og samlet set afslører årets statistik, at kønsbalancen er uændret.

Ifølge en pressemeddelelse fra Koda modtager kvinder stadig kun 10 procent af udbetalingerne, selv om de udgør 20 procent af medlemmerne i Koda. Og sådan har det mere eller mindre set ud, siden den første statistik blev udgivet i 2019.

Den manglende udvikling skyldes ifølge Koda blandt andet, at kun fem procent af udbetalingsbeløbet på tv-området går til kvinderne. På musikstreamingområdet er det ni procent af udbetalingsbeløbet, der går til kvinderne.

Til gengæld trækker radioområdet i den modsatte retning. Her viser statistikken en kontinuerlig fremgang i kvindernes andel af udbetalingerne – fra 11 procent i 2019 til 16 procent i 2022.

”Radioområdet og særligt det ansvar, som DR har taget på sig for at ændre på kønsbalancen, bør tjene som inspiration for alle andre i musikbranchen. Fremgangen på området viser, at gatekeeperne kan ændre på forholdene og dermed bidrage til at sikre de mange kvindelige musikskabere en bæredygtig fremtid i musikbranchen,” udtaler Kodas forperson, Loui Törnqvist.

SENESTE NYT

Flere nyheder