Radio24syvs lyttertal er faldet

Radio24syv ramte i sidste uge de laveste lyttertal, siden kanalen gik i luften 1. november.

Radio24syv ramte i sidste uge de laveste lyttertal, siden kanalen gik i luften 1. november.

380.000 personer. Så mange lyttede til Radio24syv i sidste uge, uge 48.

Radio24syv offentliggjorde kanalens første lyttertal i starten af sidste uge. Tallene for de første tre uger viste et gennemsnit på 480.000 lyttere. Men i uge 48 har kanalen altså ramt væsentligt lavere, skriver Mediawatch.

Til gengæld er kanalens såkaldte 'share' af det samlede radiomarked uændret på to procent.

»Der er et fald i dækning, det er objektivt konstatérbart, og vi er naturligvis meget opmærksomme på at holde en høj dækning. Men vi holder kursen og har hele tiden både sagt og ment, at det vil kræve et langt og sejt træk at få placeret Radio24syv solidt i lytternes radiomønster,« siger radiodirektør Jørgen Ramskov til Mediawatch.

Han nævner også, at lyttertal ofte svinger op og ned på grund af målemetoden, der bygger på tilbagemeldinger fra 750 personer. 

Lasse Jensen, vært på P1-programmet Mennesker og Medier, understregede også over for Journalisten.dk i sidste uge, at man skal være varsom med at fælde dom på baggrund af lyttertal det første lange stykke tid.

»Tre ugers lyttertal er naturligvis interessante, men kanalen har også fået rigtig meget medieomtale. Derfor kan man ikke sige noget ædrueligt om 24syvs succes, før der er gået et halvt eller et helt år,« sagde Lasse Jensen.

0 Kommentarer