Radio24syv laver etiske retningslinjer

Lytterne har været efter Michael Jeppesen efter han brugte ordene "skide jødelobby" i sit program. Direktør for Radio24syv vil nu lave etiske retningslinjer.

Lytterne har været efter Michael Jeppesen efter han brugte ordene "skide jødelobby" i sit program. Direktør for Radio24syv vil nu lave etiske retningslinjer.

Michael Jeppesen bliver anklaget for antisemitisme, efter han i første udgave af sit program "Top 182" på Radio24syv brugte ordene "skide jødelobby". Den kontroversielle vært nåede at beklage sin udtalelse inden programmet var slut, men det stoppede ikke vrede lyttere i at ytre kritik på programmets Facebook-side. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Jørgen Ramskov, kanaldirektør på Radio24syv, forsvarer sin vært.

»Michael Jeppesen er rekrutteret til at tale om sine egne sympatier og værdier og gå i clinch og dialog om dem. I udsendelsen lægger han ikke skjul på, at han sympatiserer med palæstinenserne i deres konflikt med Israel. Men at gøre det til en sag om antisemitisme, fordi han kommer til at bruge ordet 'skide', vil være langt ude. Kritik af Israel er ikke antisemitisme, og Jeppesen refererer kun til den politiske jødiske lobby,« siger Jørgen Ramskov til Kristeligt Dagblad

Men om Michael Jeppesen overtrådte Radio24syv's etiske retningslinjer er svært at sige – stationen har nemlig ikke nogen.

»Vi skal selvfølgelig have nogle etiske retningslinjer, som sikrer, at vores programmer ikke rummer ærekrænkende, injurierende, racistiske eller homofobiske udtalelser. Men samtidig skal vi være så large, at vi kan være en taleradio, hvor der er et vist frisprog,« siger Jørgen Ramskov til Kristeligt Dagblad. Han håber at have retningslinjer klar i næste uge.

0 Kommentarer