Radio24syv handler aktier for åben mikrofon

Hver morgen vil programmet "Millionærklubben" afmystificere aktiehandel for Radio24syvs lyttere. Programmets mæglere skal handle aktier direkte i programmet. Se hvor mange penge de får til rådighed her.

Hver morgen vil programmet "Millionærklubben" afmystificere aktiehandel for Radio24syvs lyttere. Programmets mæglere skal handle aktier direkte i programmet. Se hvor mange penge de får til rådighed her.

Når aktiemarkedet åbner tirsdag morgen, vil Radio24syv også åbne op for aktiehandlen. I programmet "Millionærklubben" vil to erhvervsjournalister og to aktieeksperter guide lytterne igennem aktiemarkedet og købe og sælge aktier live.

Det bliver aktieanalytikerne Lau Svenssen og Søren Adelvard, der skal bestyre "Millionærklubbens" aktieportefølje. De har hver fået 250.000 vaskeægte kroner at handle for. Pengene kommer fra Radio24syv sendepulje.

»Det er vigtigt at gøre det så realistisk som muligt. Derfor er det også "rigtige penge", de to har fået,« siger Linda Overgaard til Journalisten.dk. Hun er erhvervsredaktør på Berlingske Business, der skal producere programmet.

Formålet med programmet er at afmystificere aktiehandlen. Programmets omdrejningspunkt bliver den aktieportefølje, de to eksperter får opbygget. Lytterne kan ringe ind og deltage i aktiehandlen eller bare tage mod de gode råd, de to eksperter giver i æteren.

»De to har vidt forskellige måder at handle på. Den ene er en såkaldt day-trader – han handler meget hyppigt. Den anden har en mere langsigtet strategi,« siger Linda Overgaard.

Finansjournalistikkens ry fik sidste år et skud for boven, da en tidligere redaktør på magasinet Penge & Privatøkonomi blev dømt for aktiemanipulation. Claus Forrai blev i landsretten dømt for at have omtalt aktier, han selv ejede, i lidt for positive vendinger, hvilket fik kursen til at stige. Linda Overgaard, der i øvrigt selv er tidligere redaktør på Penge & Privatøkonomi, forsikrer at "Millionærklubben" ikke vil blive brugt til kursmanipulation.

»Vi indgår aftaler med de medvirkende om, hvad de må og ikke må, men dem arbejder vi stadig på. Først og fremmest er det jo vigtigt, at man præcist varedeklarerer, hvad man gør i programmet. Vi må ikke bilde lytterne noget ind,« siger Linda Overgaard til Journalisten.dk.

Det er endnu ikke afklaret, hvad der skal ske med et eventuelt overskud på aktiehandlen.

0 Kommentarer