Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:16 19.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Radio- og tv-nævnet rejser kritik af 24syvs nyheder

Radio- og tv-nævnet rejser kritik af 24syvs nyheder

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Der var 133 dage i 2021, hvor 24syv ikke sendte 114 minutters nyheder dagligt.

Og det møder kritik fra Radio- og tv-nævnet, da kanalen dermed ikke lever op til public service-kontraktens krav om netop 114 daglige nyhedsminutter, fremgår af Radio- og tv-nævnets public serive-udtalelse for 2021.

Kritikken går på, at radiokanalen ikke lever op til kravene om, hvor mange minutters nyheder, der skal sendes dagligt. Kulturradio Danmark, der står bag 24syv, har indsendt en public service-redegørelse til nævnet, hvor antallet af nyhedsminutter er opgjort pr. uge. Efter nævnet har udbedt sig en opgørelse over antallet af nyhedsminutter hver enkelt dag, fremgår det, at der er i 2021 var 133 dage, hvor kanalen ikke har levet op til kravet om at sende 114 minutters nyheder.

Først og fremmest fremhæver Radio- og tv-nævnet, at de forventer, at Kulturradio Danmark fremover opgør antal nyhedsminutter på døgnbasis, som det kræves.

“Nævnet konstaterer herefter, at Kulturradio Danmark både opgjort på uge- og døgnbasis har underopfyldt kravet til nyhedsminutter, hvilket nævnet finder kritisabelt,” fremgår det af udtalelsen.

“Nævnet har noteret sig, at der gennemsnitligt over hele 2021 har været sendt flere nyhedstimer, end påkrævet i tilladelsen, men skal henstille til at Kulturradio Danmark sørger for at imødekomme kravet til nyhedsminutter dagligt fremover,” lyder det videre.

Radio- og tv-nævnet finder det derudover også kritisabelt, at kanalen ikke lever op til kravene om interaktion med lytterne, men vil på grund af tidligere behandling af det emne ikke uddybe påtalen yderligere.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder