Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:16 16.11.2021 Jakob Albrecht

Radio- og tv-nævnet vil have større indflydelse

Radio- og tv-nævnet vil have større indflydelse

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Radio- og tv-nævnet ønsker fremover at spille en større rolle, før sendetilladelser bliver sendt i udbud. Det siger formand for nævnet Søren Sandfeld Jakobsen til Politiken.

Han nævner blandt andet det politiske krav om at placere en fjerde fm-kanal i provinsen som et område, nævnet fremover burde inddrages i. Det var det krav, der i første omgang udløste udbuddet om en ny DAB-kanal og dermed hele balladen om Radio Loud.

”Der skal helt klart være nogle overordnede retningslinjer, som er en politisk beslutning. Men når vi kommer ned i det mere tekniske, tror jeg, vi skal lade nævnet tage over, så alt, der har med drift og udformning af programtilladelser at gøre, bliver ordnet på administrativt niveau i nævnet,” siger Søren Sandfeld Jakobsen.

Det er også værd at overveje at give nævnet flere beføjelser, når det gælder godkendelsen af de årlige public service-redegørelser.

”Er vi kun en slags revisorer, der bare skal sidde og tælle timer og antal programmer op, eller skal vi have mulighed for at gå ned i en mere indholdsmæssig drøftelse af, om der rent faktisk bliver leveret public service?” spørger Søren Sandfeld Jakobsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder