Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:41 04.11.2021 Anna Sol Jørgensen

Radio Loud presser Radio- og tv-nævnet

Radio- og tv-nævnets medlemmer har sjældent været så belastede, som de har været, efter at Radio Loud blev tildelt sendetilladelsen til DAB-båndet for to år siden.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at der det sidste halve år har været en usædvanligt stor arbejdsbyrde for hele nævnet,” siger formand for nævnet Søren Sandfeld Jakobsen til Politiken.

Der er i løbet af det seneste halve års tid landet en stor bunke sager om Radio Loud hos nævnet. Blandt andet begyndte nævnet i april at behandle en ansøgning om dispensation til at fravige kravene i sendetilladelsen på en lang række punkter.

Samtidig har Loud afleveret en public service-redegørelse, der udløste usædvanligt hård kritik fra nævnet, fordi kanalen på flere punkter ikke levede op til kravene i sendetilladelsen. På den baggrund blev Loud bedt om at aflevere en redegørelse for, hvordan der skal rettes op på de forhold. I samme ombæring indsendte Loud også en strategi for, hvordan man vil trække flere lyttere til kanalen. Den strategi omhandler blandt andet et navneskifte til 24Syv, og at Berlingske Media køber sig ind på yderlige 51 procent af ejerskabet i Kulturradio Danmark, der er selskabet bag Loud. De ændringspunkter kræver også nævnets behandling.

Radio- og tv-nævnet mødes senere i dag, hvor de blandt andet skal drøfte netop Louds redegørelse og ansøgninger.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder