Radio Guld FM relanceres efter fyring af de ansatte

De nordjyske radiostationer Guld FM og Hit FM får nye koncepter i næste uge. Men der bliver ikke plads til de fire fastansatte fra Guld FM, som blev fyret i går.

De nordjyske radiostationer Guld FM og Hit FM får nye koncepter i næste uge. Men der bliver ikke plads til de fire fastansatte fra Guld FM, som blev fyret i går.

Nordjyske Medier har indledt 2009 med en række markante besparelser. For blot få dage siden nedlagde man RadioNyhederne og dens redaktion i København, hvilket kostede otte fastansatte stillinger. I går gik det så ud over Guld FM, hvor alle fire fastansatte fik en fyreseddel.

»Det er ene og alene dårlig økonomi, som er skyld i, at vi har måttet lukke,« fortæller radiochef Kent Kordt til Journalisten.dk.

De fire værter på Guld FM går på ferie, når denne uge er gået. Derefter er de alle fritstillet.

»Vi mistede en stor kunde i Radionet Viborg, som pr. 1. februar træder ud af vores samarbejde. Tidligere er andre mediehuse trådt ud. Og derfor hænger økonomien ikke længere sammen.«

Foreløbig ændres Guld FM til en nonstop musikkanal kun afbrudt af timenyheder leveret af Nordjyske selv. Men allerede nu er der planer om et helt nyt koncept for både Guld FM og Hit FM.

»Vi melder ud i næste uge, hvordan vi skræddersyer de to formater, så de bedst supplerer hinanden,« fortæller Kent Kordt, der afviser, at kanalerne sælges fra eller lukkes.

Det ligger dog allerede nu fast, at der ikke ændres på nyhedsformidlingen.
»Vi er et mediehus, så selvfølgelig vil der være nyheder på vores kanaler. Det vil der også være fremadrettet. Men værterne i de enkelte flader, som har lavet al øvrigt redaktionelt indhold, er væk fra næste uge.«

Læs også: Radio Viborg bliver igen lokal radiostation