search

Radio Free Italy

Berlusconi er ved at afskaffe demokratiet i Italien, men nu er der hjælp på vej fra en uventet kant.  

Berlusconi er ved at afskaffe demokratiet i Italien, men nu er der hjælp på vej fra en uventet kant.

Silvio Berlusconi er stille og upåagtet ved at afskaffe demokratiet i Italien. Den slags vækker ikke opsigt. I hvert fald ikke i Danmark, hvor danske medier selv er i gang med at afskaffe korrespondenter, især dem i EU.

Berlingske, der sidste år fejrede EU-traktatens endelige vedtagelse med en halvering af EU-staben fra to til én, belærte for nylig i en leder EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard og omverdenen om, at EU skam sagtens kan vogtes fra Pilestræde.

I tilfældet Berlusconi og hans kreative arrangementer er det da også sandt. Dog kun når hans arrangementer med samling af lovgivende, dømmende, udøvende og kontrollerende magter i samme tegnebog, også omfatter letpåklædte kvindelige modeller eller flyvende modeller af katolske domkirker.

Så tager gossip- og underholdningsredaktionerne sig gerne af den festlige fætter fra syd, som jo vor egen Anders Fogh – og dermed hele Danmark – skylder så meget. Hvem husker ikke de højspændte påskedage sidste år, hvor vi alle sammen så, hvordan fætter Silvio sludrede i mobiltelefon med kollega Erdogan fra Tyrkiet, da denne spillede kostbar og skulle have sig godt betalt for at sluge Anders som NATO-chef.

Men fætter Silvio havde store overtalelsesevner og fik tingene på plads. Og så skal man ikke utidigt begynde at kritisere og råbe op om, at den gode mand er en værre en, der hælder kritiske italienske journalister ud af alle de medier han selv eller staten ejer, og det er vel efterhånden dem alle.

Så ingen knyr, hverken i Danmark eller EU. Morten Løkkegaard ville sikkert, hvis der var nogle danske journalister han kunne kny til: Hallo alle sammen, en af EU's medlemslande er ved at afskaffe demokratiet! Nogen må gøre noget.

Og det er der da også endelig nogen der gør. Løkkegaards egne partifæller hjemme i Danmark har nu fået nok af alle de der diktatorer, så et lovindgreb er på vej. DR's P2 bliver nedlagt og i stedet får vi Radio Free Somalia, de er jo dog trods alt slemme dernede i Afrika. De nøjes ikke med at kaste med domkirker, de kaster ligefrem bomber. Men så på næste finanslov bliver der med garanti også råd til en Radio Free Italy!

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen