Qvortrup og Henningsen sigtet i Aller-sagen

Se og Hørs to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er nu sigtede i skandalen om den såkaldte tystys-kilde. »I forhold til beskyldningen om, at jeg skulle være den mastermind - "Godfather" - det må jeg blankt afvise,« siger Qvortrup

I dag har Københavns Vestegns Politi ransaget to hjem mere i skandalen om angivelig overvågning af alt fra kendte og kongelige til almindelige mennesker. Overvågningen skulle have ført til en række artikler i Se og Hør.

De to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsens hjem er blevet ransaget, ligesom de begge er blevet sigtede i sagen. Qvortrup blev anholdt, imens Kim Henningsen af helbredsmæssige årsager kun er blevet sigtet, oplyser politiet.

Journalist Ken B. Rasmussen, der har skrevet bogen 'Livet, det forbandede', der startede skandalen, er også sigtet i sagen. Det samme er en mand, der er sigtet for at være tystys-kilden. Og det samme er Aller-koncernen som "juridisk person".

Dengang fortalte politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Journalisten, at man ventede flere sigtelser.

»Der foregår ikke flere ransagninger i dag. Men efterforskningen fortsætter, og der vil formentlig også blive rejst flere sigtelser, lavet flere afhøringer og måske også flere ransagninger," sagde han.

De kom så her til morgen, hvor politiet har sigtet Kim Henningsen og Henrik Qvortrup.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet er de to tidligere chefredaktører sigtede for at krænke de samme paragraffer i straffeloven. Det gælder ulovlig aflytning og overvågning, særligt grov overtrædelse af markedsføringslovens beskyttelse af forretningshemmeligheder, samt bestikkelse.

Henrik Qvortrup har i flere medier fortalt, at han nægter sig skyldig.

»I forhold til beskyldningen om, at jeg skulle være den mastermind – "Godfather" – det må jeg blankt afvise,« siger Henrik Qvortrup blandt andet i et tv-interview med TV 2.

Politiet oplyser, at der kan forventes flere afhøringer og sigtelser i sagen.

Aller gennemfører sin egen undersøgelse af sagen, som er blevet lagt hos uvildige eksperter.

Syv Se og Hør-journalister er blevet sendt hjem i forbindelse med sagen, fordi deres navne har optrådt i en mail, der forbindes til tystys-kilden. De har i tre ugers tid været hjemsendte. Du kan læse om deres oplevelse af forløbet her.