13 fotografer er anholdt, og anti-terrorkorpset er sat ind imod medierne i den østrigske incest-skandale. Det er ok, at journalister forklæder sig som politifolk. Grænsen går ved billeder af de indlagte ofre, mener Henrik Qvortrup.
»Folk ved, at jeg sædvanligvis vil gå langt. Men hvis det handler om at tage billeder af de her mennesker, der befinder sig i en kæmpe krise, så er det ikke i orden. Der må hensynet til læserne vige.«
Det siger Se og Hørs chefredaktør, Henrik Qvortrup, til Journalisten.dk.
Sagen om en østrigsk far, der i 24 år holdt sin datter fanget i kælderen, mens hun fødte hans syv børn, er blevet forsidestof i hele verden. Nu er hospitalet, hvor datteren og fem af børnene er indlagt, belejret af flere hundrede pressefolk i benhård konkurrence om at komme tættest på.
»En af de arresterede var klædt ud som rengøringspersonale, en anden som politimand,« siger talsmanden for det lokale politi. Han bekræfter, at de indtil videre har arresteret 13 fotografer. Det skriver The Guardian.
Det østrigske anti-terrorkorps er sat ind for at forsvare hospitalet. De har blandt andet varmefølsomt udstyr med for at spotte pressefolk, der gemmer sig i træer eller bruger camouflage.
Henrik Qvortrup har ikke noget imod camouflage og forklædning som metode.
»Det forarger ikke mig, hvis fotograferne forklæder sig. Jeg er stærk tilhænger af, at de finder kreative måder at tage billeder på,« siger han.
Hvis en af dine journalister sneg sig ind på hospitalet i Amstetten forklædt som rengøringsmand og tog nogle billeder, ville du så bringe dem?
»Billeder af hospitalet indefra ville jeg bringe. Men hvis han sagde, at han også havde nogle vildt gode billeder af moren og børnene, så ville jeg sige nej. Dem ville jeg ikke bringe,« siger Henrik Qvortrup.
3 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
@Mikael Bjørnbak.
Med afsæt i Roumsagen, i Vadstrupgaardsagen og Tøndersagen.
Blot for at nævne nogle af de mange danske eksempler.
@ Peter Thornvig
Nu er det jo en historie udenfor landets grænser, som givet ikke omfatter danske fotografer.
Mener du, at historien er relevant at diskutere her-til-lands - og hvis ja: med afsæt i hvilke konkrete eksempler?
Som fagblad for bl.a. fotografer, kunne Journalisten.dk også have spurgt efter om det ikke er ,de krav og vilkår, nogle billedaftagere byder fotografer, der skubber nogle det sidste stykke over den dagsaktuelle grænse, for hensynet til, hvad offentlighedens krav på information og indsigt, kræver.
Peter Thornvig
DJ Fotograferne