
Finn Frandsen/POLFOTO
»Jeg er skuffet over resultatet. Jeg var gået efter en frifindelse, den fik jeg ikke. Jeg er skruet sådan sammen, at jeg respekterer retssystemet, en dommers afgørelse, og nu vil jeg med min fortræffelige advokat bruge de næste to uger til at overveje, om vi skal anke.«
Sådan sagde Henrik Qvortrup til en hob af journalister – herunder DR – foran Retten i Glostrup her kort efter dommen i Se og Hør-sagen.
Henrik Qvortrup er blevet idømt 1 år og 3 måneders fængsel, hvoraf 3 måneder er ubetinget fængsel, imens 1 år er betinget.
Dermed er Qvortrup den næsthårdest straffede i Se og Hør-sagen, hvor dommen blev afsagt i dag klokken lidt over 12.
Den hårdest straffede er Peter Bo Henriksen, den såkaldte tys-tys-kilde. Han blev idømt halvandet års ubetinget fængsel. Han ønsker ikke at udtale sig, men hans advokat har slået fast, at Peter Bo Henriksen anker dommen.
Tidligere chefredaktør Kim Henningsen blev idømt 1 års betinget fængsel. De to reportere Kasper Kopping og Kim B. Rasmussen blev idømt 5 måneders betinget fængsel. Tidligere chefredaktør Per Ingdal blev frifundet.
Mediebranchen: Ikke brug for hårdere straffe
Mediebranchens repræsentanter har hurtigt reageret på dagens domme.
”Det er en alvorlig og enestående sag i dansk pressehistorie. Og dommene afspejler også, at det er en ekstraordinær sag. Der er seks mediefolk, der er blevet dømt i sagen, og bare det viser sagens enestående karakter og ulykkelige karakter”, udtaler Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, i en pressemeddelelse.
”Det er en sag, der desværre har haft store omkostninger for den journalistiske troværdighed, og sagen er desværre og helt uretfærdigt gået ud over andre medier end Se og Hør, der dagligt arbejder helt reelt og etisk korrekt,” fortsætter han.
Hos Danske Medier udtaler journalistisk direktør Christian Kierkegaard:
"Dommene viser, at der er grundlag for at kunne idømme endog meget strenge straffe til ansvarlige for indhold i medier, og at der ikke er behov for at lovgive om strengere straffe over for medierne."
Han fortsætter:
"Der er i denne sag anvendt helt uacceptable metoder til at skaffe oplysninger om kendtes færden, og dommene viser, at samfundet reagerer hårdt heroverfor, hvilket vi som medieorganisation kun kan billige."
En af de kendte personer, som blev overvåget i Se og Hør-sagen, er sanger Rene Diff. Han har også hurtigt reageret på dommene.
"Den viser, hvor latterligt det danske retssystem er. I det her land kan du gøre hvad som helst og blot få et lille slag over hånden," siger Rene Diff til TV 2.
3