Ekstra Bladet

Qvortrup: Jeg er ramt på min stolthed

Ledelsen i JP-Politikens Hus vidste, hvad de fik, da de ansatte Henrik Qvotrup, skriver han på Facebook

Efter flere dages tavshed fortæller Henrik Qvortrup nu på Facebook om sin oplevelse af sin fyring som chefredaktør på Ekstra Bladet.

”Uden på nogen måde at frasige mig min del af ansvaret: Jeg er ked af forløbet. Skuffet over det. Og læg dertil: Ramt på min stolthed.”

Han erkender, at han har begået fejl.

”Men der er også fejl hos den ledelse, der på et velbelyst grundlag valgte at binde an med mig og tilsyneladende fortrød, nærmest inden vi var kommet i gang,” skriver han.

I opslaget på Facebook fortæller han også, at han officielt stopper frivilligt:

”Formelt frasiger jeg mig frivilligt chefredaktørposten. Formelt. Jeg må dog være ærlig og tilføje, at det nok er en af den slags beslutninger, som andre formodentlig havde taget for mig få nanosekunder efter, at jeg ikke selv var nået frem til den. At påstå andet er mere Komiske Ali, end jeg bryder mig om at være.”

Var hudløst ærlig om ledelsesmangler

Han fremhæver, at Ekstra Bladet har fået en skarpere profil.

”En printavis, der er lysår bedre end den halvkummerlige tryksag, man tidligere var frisk nok til at tage 27 kroner for. Og efter års stagnation er Ekstra Bladets betalingsunivers, EB+, nu i klar fremgang.”

Og ledelsen vidste fra begyndelsen, hvilken slags leder han var.

”Uden at skulle trætte med detaljer fra en i øvrigt lang og omstændelig ansættelsesproces, kan jeg godt afsløre så meget, at jeg fra begyndelsen var hudløst ærlig i forhold til mine indiskutable mangler udi management-disciplinen,” skriver Henrik Qvortrup.

”Jeg er i den forbindelse glad for at kunne læse, at den administrerende direktør i JP/Politikens Hus erkender, at det var med åbne øjne, at man med mig købte ind på at entrere med en mand, der er mere journalist end ledelsesguru. For nu at sige det mildt,” tilføjer han.

”Så, nej, man fik ikke en verdensmester i opfølgende statussamtaler med mellemledere. Ligesom man heller ikke fik hverken en Excel- eller Power-point-ekvilibrist. Eller for den sags skyld en mand med svaghed for alenlange møder.”

Fire dage i flyverskjul

Nyheden om Henrik Qvortrups afsked kom ud som en pressemeddelelse fra JP/Politikens Hus mandag eftermiddag.

Her kunne man læse, at Henrik Qvortrup fremover skal lave politiske analyser og podcasten ’Q&Co’ for Ekstra Bladet.

Selv udtalte han, at han var ’stolt’ over at have leveret en ’skarpskåret redaktionel strategi’ for Ekstra Bladet og fortsætter:

”Men det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen.”

Da medarbejderne på Ekstra Bladet blev orienteret om chefskiftet, var Henrik Qvortrup ikke selv til stede, hvilket har fået kritik i Journalistens podcast ’Budskab’.

Indtil nu har Henrik Qvortrup selv været tavs om sagen, mens både Stig Ørskov og Knud Brix har stillet op i adskillige medier.

Det fremgår ikke af Henrik Qvortrups Facebook-opslag, om han forsætter som planlagt journalist og podcastvært på Ekstra Bladet.

Han ønsker på Facebook sin gode ven og efterfølger Knud Brix tillykke med jobbet:

”Ekstra Bladet får en af Danmarks absolut bedste journalister i front. Al lykke og held til dig, Knud. Det kan kun blive godt.”
(opdateres)

0 Kommentarer