Qvortrup: Derfor skifter jeg til TV 2

Det er med meget blandede følelser, at Henrik Qvortrup forlader Se og Hør. Til Journalisten.dk fortæller han hvorfor, han går til TV 2. (opdateret)

Det er med meget blandede følelser, at Henrik Qvortrup forlader Se og Hør. Til Journalisten.dk fortæller han hvorfor, han går til TV 2. (opdateret)

"Du kender mig jo godt nok til at vide, at det her et tilvalg og ikke et fravalg. Jeg har elsket det her sted herude," indleder Henrik Qvortrup samtalen fra kontoret på Se og Hør i Valby.

Det er blot to timer siden han sagde ja til sit nye job som politisk redaktør på TV 2. Snart er det slut som chefredaktør på Se og Hør, hvor han nåede at være ansat i 6,5 år.

"Vi har forhandlet om det i en uges tid. Og pludselig er det kommet på plads," siger han.

Henrik Qvortrup gør flere gange opmærksom på, at han på ingen måde har været ked af rollen som den frække chefredaktør for Se og Hør.

"Vi taler om dyb veneration for det her blad. Og jeg har stor respekt for medarbejderen og i al beskedenhed også en vis stolthed over det blad vi har skabt. Og tro mig, jeg har været glad for at gå på arbejde hver dag i alle årene. Det er det job, hvor jeg har været i suverænt længst tid. Jeg har samtidig aldrig grinet så meget, siger han til Journalisten.dk og tilføjer:

"Jeg forlader Se og Hør, fordi der var det job, som jeg synes , jeg kan se passer til det, jeg også kan,. Det vil sige politik, skarpe kommentarer, personaleledelse og et job på en af Danmarks bedste arbejdspladser."

Og om Se og Hør:

"Der er jo mange, der ikke kan lide os, men hold kæft hvor står vi skarpt i mediebilledet.
Og jeg synes, jeg og mine folk har formået at skabe et meget stærkt brand, som i øvrigt er en super god forretning. Så jeg synes godt jeg kan være bekendt at forlade jobbet nu," siger Henrik Qvortrup.

I sit nye job får han titel som "politisk hovedkommentator". Det indebærer, at den tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen nu er tilbage i dansk politik. Men på den journalistiske side.

"Jeg skal være en del på. Jeg skal være det, de kalder hoved-kommentatoren. Og så skal jeg lede den politiske redaktion, som immervæk består af ni mand".

Får du bedre løn?

"Ingen kommentarer…"

Hvad med de store problemer, som TV 2 står foran. Har det ikke virket afskrækkende?

"Det er ikke den vej rundt, jeg har haft de største overvejelser."

På Facebook er lykønskningerne i øvrigt begyndt at strømme ind til Henrik Qvortrups profil. Blandt andet udtrykker en ven glæde over, at "Qvortrups politiske hjerne nu kommer endnu mere i spil!". En anden begræder hans farvel til Aller og ugebladet Se og Hør. "Tillykke med jobbet. Du vil blive savnet," står der.

(opdateret 17:11)

0 Kommentarer