Qvortrup: Beskyldninger er sludder

SE og HØRs chefredaktør Henrik Qvortrup afviser alle beskyldninger om, at han skulle være partisk, når han er på skærmen som politisk kommentator for TV 2.

SE og HØRs chefredaktør Henrik Qvortrup afviser alle beskyldninger om, at han skulle være partisk, når han er på skærmen som politisk kommentator for TV 2.

Det er ellers mistanken om en skjult dagsorden, der har fået TV 2s programchef Michael Dyrby til at suspendere Qvortrup som kommentator for TV 2 i resten af valgperioden. Der sker oven på SE og HØRs historie om, at Naser Khader skulle have fået udført sort arbejde gennem bagsideskribent på Ekstra Bladet Michael Jeppesens firma.

Henrik Qvortrup kan ikke se, hvorfor en konflikt mellem ham og Khader skulle stå i vejen for hans arbejde som kommentator.

»Jeg synes, at der er tale om en overreaktion. Forstil dig, at Tøger Seidenfaden kom i strid med Pia Kjærsgaard. Ville det så diskvalificere ham til at mene noget om politik?« spørger Qvortrup.

Han henviser i øvrigt til, at han tidligere på året i Politiken blev portrætteret som en af de tætteste i Naser Khaders netværk, og han dengang blev spurgt, om han kunne bevare sin journalistiske integritet, hvis han nu stod med en negativ historie om Khader.

»Den bekymring er vist bortvejret nu,« siger Henrik Qvortrup.

Han mener, at der bliver skudt langt over målet, når der bliver spekuleret i, hvorfor han bringer historien om Naser Khader, og at det skulle være politisk motiveret.

»Alle mulige eksotiske teorier, som når David Trads for eksempel siger, at jeg prøver at hjælpe Anders Fogh – mage til sludder,« siger Henrik Qvortrup.

På trods af suspendering har Henrik Qvortrup dog efter eget udsagn 'no hard feelings' over for TV 2 og afviser ikke at vende tilbage som politisk kommentator efter valget.

»Hvornår TV 2 vil ringe til mig igen, er jo op til dem. Michael Dyrby gør vel, hvad han føler, han må gøre. DR forholder sig anderledes. Det skal jeg ikke blande mig i. Jeg tager det bare til efterretning,« siger Henrik Qvortrup.

0 Kommentarer