Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:46 24.11.2021 Ritzau

Qatar: Norske journalister filmede ulovligt på privat område

De to norske journalister, der mandag blev anholdt og tilbageholdt i Qatar, havde filmet uden tilladelse på et privat område.

Det oplyser Qatars kommunikationsafdeling i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet NTB.

Journalisterne blev efterfølgende anholdt på deres hotel efter en klage fra ejeren af den private grund, som de skulle have filmet på.

Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani var i Qatar for mediet NRK, hvor de var på reportagetur forud for næste års VM i fodbold.

“Som i stort set alle andre lande er ulovlig indtrængen imod qatarsk lov. Det var tv-holdet fuldt klar over, da de trængte ind på grunden,” lyder det i pressemeddelelsen.

“Tv-holdet havde fået tilladelse til at filme, hvor de ville i Qatar. De var blevet tildelt alle de tilladelser til at filme, som de havde bedt om og blev også tilbudt møder med højtstående personer fra regeringen og tredjeparter. Disse friheder overskrider dog ikke almindelig ret, som tv-holdet bevidst og med vilje krænkede. På grund af de krænkelser blev tv-holdet midlertidigt tilbageholdt.”

De to journalister blev løsladt efter 32 timer, men fik frataget deres udstyr som kameraer og telefoner, som de ikke har fået tilbage.

SENESTE NYT

Flere nyheder