Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:26 17.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Qatar indfører nye restriktioner for optagelser under VM

Journalister, der rejser til Qatar for at dække VM i fodbold og de emner, der vedrører Qatars værtskab, skal indstille sig på at leve op til en række restriktioner, der begrænser muligheden for kameraoptagelser.

Det skriver The Guardian.

Restriktionerne gælder for foto og video, og betyder, at det er f0rbudt at optage i private hjem, regeringsbygninger, universiteter, hellige steder, hospitaler eller i private butikker.

Ifølge The Guardian er der ikke forbud om at rapportere om bestemte forhold, men restriktionerne vil ramme kamera- og fotohold. De gælder blandt andet private hjem, lejlighedskomplekser og indkvarteringssteder.

Qatar er en islamisk stat, der blandt andet forbyder homoseksualitet, og ifølge The Guardian kan restriktionerne betyde, at nogle emner kan blive underbelyst, fordi journalister ikke må optage interviews om følsomme emner indenfor hjemmets fire vægge.

“Det her kan have en alvorlig chilling effekt på muligheden for at ytre sig. Hvor mange organisationer vil godkende at dække Qatars sociale problemer, hvis det sætter dem i risiko for at ende i retten?,” siger James Lynch, direktør for menneskerettighedsorganisationen FairSquare, til The Guardian.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder