Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:20 19.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Pulitzer-vinder nægtet at rejse ud af Indien for at modtage pris

Fotojournalist Sanna Irshad Mattoo, der stammer fra Kashmir-regionen i Indien, skulle i går være rejst fra sit hjemland til New York i USA for at modtage den Pulitzer-pris, hun skal have tildelt for sin dækning af corona-epidemien i Indien.

Selv betegner hun på Twitter deltagelsen i prisceremonien som en mulighed, man kun får en gang i livet. Men den mulighed blev taget fra hende, da hun i går mødte op i lufthavnen i Delhi, hvor hun blev nægtet udrejse fra landet, selvom hun var udstyret med et gyldigt visum til USA og en flybillet til New York.

Myndighedernes håndtering møder kras kritik fra pressefrihedsorganisationen Committee to Protect Journalists (CPJ).

“Der er ingen grund til, at journalisten fra Kashmir, der havde alle de rette rejsedokumenter og har vundet en Pulitzer – en af de mest prestigegfyldte journalistpriser – skulle forhindres i at rejse udenlands,” udtaler Beh Lih Yi, koordinator CPJ’s Asien-program, i en pressemeddelelse.

“Den beslutning er arbitrær og overdreven. De indiske myndigheder bør øjeblikkeligt indstille al form for diskrimination og intimidering af journalister, der dækker situationen i Kashmir-regionen,” tilføjer hun.

Indiens regering ophævede i 2019 selvstændighed for Kashmir-regionen, og siden har flere journalister fra Kashmir ifølge CPJ oplyst, at de er blevet nægtet udrejse fra Indien.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder