Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:03 27.09.2022 Anna Sol Jørgensen

Publicistklubben aflyser invitation af tidligere pigekorschef som paneldeltager

Publicistklubben aflyser invitation af tidligere pigekorschef som paneldeltager

Michael Bojesen er i advokatundersøgelser blevet anklaget for krænkende adfærd i sin tid som chefrdirigent for DR’s pigekor. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Michael Bojesen, tidligere chefdirigent i DR’s pigekor, skulle egentlig have været det tredje ansigt på scenen til et arrangement i Den Danske Publicistklub i dag. Men sådan bliver det ikke alligevel, skriver Weekendavisen.

Efter interne uroligheder har publicistklubben trukket sin invitation tilbage, så det nu kun er Politiken-journalisterne Camilla Stockmann og Lea Wind-Friis, der har afdækket krænkelser i pigekoret, der skal være på scenen.

Arrangementet skal handle om netop den journalistik, de to journalister har bedrevet i afdækningen af krænkelsessagerne, og som de tidligere i år har modtaget Publicistklubbens Dokumentarpris for.

”Når det ifølge programmet skal være et tema, hvad man ’har gjort for at høre de anklagede parter’, forstår jeg ikke, at de ikke benytter en gylden chance for at høre om sagen fra en anklagets side,” siger Michael Bojesen til Weekendavisen.

Camilla Stockmann siger til Weekendavisen, at hun og kollegaen ikke har været vidende om Michael Bojesens deltagelse før i torsdags, og at de ikke har haft indflydelse på foreningens beslutning om at aflyse. Jesper Jürgensen, formand for Den Danske Publicistklub, forklarer til Weekendavisen, at der opstod interne uenigheder om, hvorvidt Michael Bojesen skulle deltage. Han oplyser dog, at Michael Bojesen har købt to billetter til arrangementet, og at han kan deltage i debatten fra tilskuerrækkerne.

SENESTE NYT

Flere nyheder