Public service tv kan miste OL-rettigheder

Rettighederne til at transmittere OL har været rekorddyre i år, og der er ingen tegn på, at de bliver billigere i fremtiden.

Rettighederne til at transmittere OL har været rekorddyre i år, og der er ingen tegn på, at de bliver billigere i fremtiden.

Set i forhold til sommer-OL 2004 har de europæiske tv-selskaber måttet punge ud med 12 procent mere, og kigger man tilbage på 1992, er prisstigningen på hele 370 procent.
Det skriver dagbladet Børsen i dag.
Prisudviklingen kan i værste fald betyde, at de store kanaler med public service-forpligtelser i fremtiden ikke har råd til OL.
Ifølge mediedirektør Lars Grarup kan rettighedernes prismæssige himmelflugt i høj grad mærkes i Danmark.
»Der har været en prisspiral gennem de seneste 10 år. Det har været på alle slags sportsrettigheder, og der er ingen tvivl om, at det bliver sværere og sværere for os at være med, fordi vi også skal have råd til en masse andre ting,« siger Lars Grarup.

Priserne på rettigheder i de enkelte lande er ikke offentligt tilgængelige, men Børsen refererer kilder i den danske tv-branche for, at DR og TV 2 tilsammen har betalt mellem 50 og 60 millioner kroner for rettighederne i år.
Lektor i medievidenskab Kirsten Frandsen fra Aarhus Universitet konstaterer, at prisstigningerne har været barske for TV 2 og DR.
»Traditionelt har de holdt fast i OL, fordi det er en sjælden mulighed for en bred public service-præget sportsdækning, men man må formode, at de alvorligt overvejer, om rettighederne bliver ved med at være pengene værd,« siger Kirsten Frandsen.

0 Kommentarer