Psykologer hjælper 30 ansatte på TV 2

Et tilbud om krisehjælp bliver flittigt ud-nyttet af TV 2-medarbejdere. Nye kanaler,flytninger og ny teknik gør folk usikre og stressede, mener tillidsmand.STRESS. 30 medarbejdere på TV 2 har siden 1. januar taget imod et tilbud om gratis psykologhjælp. Fire journalister på TV2 Nyhederne i København er desuden uarbejdsdygtige, gået ned med stress. Forandringerne, der fejer hen over TV 2, sætter sine spor på personalet.

Et tilbud om krisehjælp bliver flittigt ud-nyttet af TV 2-medarbejdere. Nye kanaler,
flytninger og ny teknik gør folk usikre og stressede, mener tillidsmand.

STRESS. 30 medarbejdere på TV 2 har siden 1. januar taget imod et tilbud om gratis psykologhjælp. Fire journalister på TV2 Nyhederne i København er desuden uarbejdsdygtige, gået ned med stress. Forandringerne, der fejer hen over TV 2, sætter sine spor på personalet.

Tillidsmand Lennart Sten oplyser, at især medarbejdere fra København har bedt om psykologhjælp i den seneste måned. Her ligger personalet i flytterod, kæmper med ny teknik og skal opsuge 100 nye medarbejdere til den nye nyhedskanal og TV2 Radio.

»Nyhederne er hårdt ramt. Der har vi fire journalister og en HKer sygemeldt med stress. Vi forsøger at lave kom tilbage-programmer, hvor vi roligt sluser dem tilbage ved at give dem succesoplevelser. Men det er pisseærgerligt, at vi skulle derud, før ledelsen blev lydhør,« siger Lennart Sten.

TV 2-medarbejdere og fast tilknyttede freelancere har siden 1. januar anonymt og gratis kunnet få otte timers krisehjælp hos firmaet Nordic Mental Corporation, der siden er overtaget af Falck Healthcare. Her hjælper psykologer med at tackle problemer som stress, misbrug, skilsmisse eller en kuldsejlet privatøkonomi.

Lennart Sten mener, at satsningerne på nyhedskanal og radiokanal ødelagde den plan, som skulle føre københavnerne gennem digitalisering og samle spredte afdelinger som Zulu, Film, Charlie, Salg og Nyhederne på en ny adresse på Teglholm Allé i Sydhavnen.

Da bygningen på Sortedam Dossering desuden blev solgt, måtte Nyhederne i løbet af tre måneder flytte ind i midlertidige lokaler i Støberigade i Sydhavnen.

»Her skal de opbygge et radio- og et tv-studie, indtil lokalerne på Teglholm Alle bliver færdige. Samtidig med at de skal producere 12 nyhedsudsendelser om dagen, skal de 100 gamle medarbejdere oplære 100 nye. Det lægger et urimeligt hårdt pres. Isoleringsbåndet er skrællet af nervebanerne, og småting kan få folk til at kortslutte og gå ned,« siger Lennart Sten.

Tillidsmanden håber, at ledelsen har lært af det kaos, medarbejderne har været igennem.

»Det ville være fedt, hvis vi på forhånd kunne tænke psykologerne ind, når vi flytter til Teglholm Allé, og når Odense skal gennem samme digitalisering,« siger Lennart Sten.

Koncerndirektør Anders Kronborg kalder problemet midlertidigt.

»Det er mere nuanceret end 35 overbelastede medarbejdere på grund af stress. To af de fem på Nyhederne oplevede dødsfald i nærmeste familie. Hvis vi uden stress kunne tage 100 nye folk ind og gå i luften med en ny kanal 1. december, havde vi for meget fedt på kroppen,« siger Anders Kronborg, der forklarer, at TV 2 har udarbejdet en stresspolitik. Den pålægger chefer at være op-
mærksomme på symptomer på stress.

Kronborg mener, at flytningen fra midlertidige til permanente lokaler vil stresse mindre.

»Det vil være et kæmpeproblem, hvis kvoten af overbelastede er den samme til februar, men det vil være forkert at lave en hel masse om nu, fordi vi i seks-otte uger er særligt stressede,« siger Anders Kronborg.

0 Kommentarer