Provinsavis genopstår på nettet

Som det første danske dagblad skiftede Kjerteminde Avis søndag fra papir til udelukkende at komme på nettet. Om få måneder kan borgere i Kerteminde også læse avisen på deres tv-skærm hjemme i stuen. (opdateret 9:47)

Som det første danske dagblad skiftede Kjerteminde Avis søndag fra papir til udelukkende at komme på nettet. Om få måneder kan borgere i Kerteminde også læse avisen på deres tv-skærm hjemme i stuen. (opdateret 9:47)

Kort før nytår ophørte Kjerteminde Avis med at udkomme på papir. Nu er avisen genopstået på nettet. På avisens hjemmeside skriver den nye ansvarshavende redaktør, Allan Aistrup, at Kjerteminde Avis dermed bliver den første avis, som dropper papiret til fordel for en ren netversion.
»Og det er uforandret redaktionens ambition at fastholde alle de dyder, der har kendetegnet Kjerteminde Avis som sit lokalområdes lille og vågne budbringer,« hedder det.

I modsætning til papiravisen, der var forbeholdt betalende abonnenter, er netudgaven annoncefinansieret og derned gratis for brugerne. Allan Aistrup regner med, at avisens læsertal stiger, og at læserne bliver yngre.
»Det vil sige flere læsere under 50 år,« siger Allan Aistrup med et grin til Journalisten.dk.

Som hidtil hører avisen under 'Kjerteminde Avis Jubilæumsfond', som er forpligtet på at udgive avisen. Selv om det bliver billigere at producere Kjerteminde Avis, er han ikke helt sikker på, hvor avisens break even kommer til at ligge.
»Fonden har vist os stor tillid og fra starten givet os et halvt år, og jeg regner ikke med, at vi kommer til at skuffe dem,« siger Allan Aistrup.

Om nogle måneder er det desuden planen, at tv-seere i avisens udgivelsesområde kan se avisen på deres fjernsynsskærm. I samarbejde med det lokale elselskab, Nordøstfyns Elforsyning, vil borgerne kunne abonnere på en boks, så de med deres fjernbetjening kan læse og bladre i avisen – og se siderne i tv-kvalitet.
»Det bliver også en Danmarks-premieere, der kommer vores avis til gode,« siger Allan Aistrup.
Teknisk er det muligt, fordi kvaliteten at fibernettet i Kerteminde er af usædvanlig god kvalitet. Allan Aistrup forventer, at især ældre uden computer vil være interesseret i at betale for at læse avisen på deres tv.
»Det tiltaler mit hjerte – og bestyrelsens økonomichef – at alt, vi laver, ikke er helt gratis. Jeg kan godt lide, at journalistik ikke er et helt gratis produkt,« siger Allan Aistrup.

Allan Aistrup har afløst Jørgen Wind som ansvarshavende redaktør. I redaktionen sidder desuden  journalisterne Mette Louise Fasdal (tidligere Fyens Stiftstidende) og Kurt F. Andersen (tidligere blandt andet Næstved Tidende). Sportsredaktør er som hidtil Eigil Rasmussen.

Besøg hjemmesiden http://www.kjavis.dk/

Læs Journalistens portræt af Kjerteminde Avis i anledning af avisens 125 års jubilæum i 2004.

(Opdateret 9:47 med Allan Aistrups udtalelser)

0 Kommentarer