Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:35 31.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Protesterende lokalredaktioner genoptager arbejdet

Protesterende lokalredaktioner genoptager arbejdet

Mediehusene Midtjylland (red. Jo)

De redaktionelle medarbejdere i Mediehusene Midtjylland har genoptaget arbejdet, oplyser tillidsrepræsentanterne i mediehuset til Journalisten.

Mediehusene Midtjylland udgiver Herning Folkeblad, Skive Folkeblad og Midtjyllands Avis.

Det var Herning Folkeblad, der i første omgang nedlagde arbejdet onsdag i protest mod en fyring i forbindelse med de aktuelle besparelser i koncernen. Den arbejdsnedlæggelse blev forlænget i går, hvor medarbejderne på Skive Folkeblad og Midtjyllands Avis fulgte trop i sympati med deres kolleger i Herning.

Ifølge udtalelser til ledelsen fra medarbejderne på de to dagblade nedlægger de arbejdet i sympati med kollegerne på Herning Folkeblad.

”Vi er fuldstændigt uforstående over for, at resultatet af de seneste afskedigelsesrunder er endt, som det er,” skriver de ansatte på Midtjyllands Avis i deres udtalelse, hvor de udtrykker dyb frustration over ledelsens beslutning.

Konkret er arbejdsnedlæggelserne udløst af, at ledelsen i Mediehusene Midtjylland har besluttet at fyre en mangeårig medarbejder, selv om to kolleger havde tilbudt at fratræde frivilligt i forbindelse med nye besparelser.

”Ledelsen har besluttet at fyre en mangeårig kollega på trods af, at medarbejderforeningerne i løbet af de 14 dages forhandlingstid fandt to kolleger, som ville fratræde frivilligt – svarende til de to udmeldte stillinger,” lød det torsdag fra medarbejderne på Herning Folkeblad.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder