Prosa-redaktør bliver fellow på SDU

Kurt Westh Nielsen bliver tildelt SDU's journalistiske fellowship i 2011. Det halve års ophold skal bruges på at forske i, hvordan borgerne inddrages i webjournalistik.

Kurt Westh Nielsen bliver tildelt SDU's journalistiske fellowship i 2011. Det halve års ophold skal bruges på at forske i, hvordan borgerne inddrages i webjournalistik.

I en årrække har fagbladet Prosas redaktør, Kurt Westh Nielsen, været en af spydspidserne omkring nye muligheder for samspil mellem internet og journalistik. Han var tidligt ude med podcasting og inddragelsen af læserne gennem brug af Twitter, blogs og online-brugerpaneler. Nu får han mulighed for at dedikere sig helt og holdent til yderligere at udvikle. Som fellow på SDU Journalistik skal han nemlig forske netop i webteknologiens sociale egenskaber og muligheder for brugerinddragelse.

»Vi ser gerne, at årets fellow skaber ny viden og ny indsigt til gavn for hele mediebranchen eller i hvert fald dele af den. Det kan Kurt, når det gælder journalistikkens udvikling på online-medier – et tema, som vi i de fleste mediehuse er meget optagede af,« siger Per Westergård, formand for styrelsen ved SDU's journalistuddannelse, der har besluttet at tildele prisen til Westh Nielsen.

Fellowship'et indebærer som sagt et halvt års ophold ved SDU Journalistik samt en halv million kroner, der skal betale løn og ophold. Prisen sponseres af Den Fynske Bladfond, der ejer Fyens Stiftstidende.

Kurt Westh Nielsen bliver den sjette modtager af det journalistiske fellowship. De fem tidligere modtagere har været Jens Oluf Jersild (2006), Mette Davidsen-Nielsen (2007), Per Knudsen (2008), Jakob Elkjær (2009) og senest Jesper Tynell (2010).

0 Kommentarer